Amerikaanse bankgigant Citigroup wil handel in Bitcoin futures aanbieden

Amerikaanse bankgigant Citigroup wil handel in Bitcoin futures aanbieden

Citi maakt zich klaar voor de het aanbieden van de handel van Bitcoin futures. Ook willen ze bitcoin exchange-traded notes (ETN's) gaan aanbieden. Dat blijkt uit een verhaal van anonieme bronnen aan Coindesk.

Bitcoin voor Amerikaanse bank

De Amerikaanse bankgigant Citigroup wacht op goedkeuring van de regelgevende instanties om te starten met de handel van bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank ondervindt naar verluidt een enorme stijging van de interesse in bitcoin onder haar klanten. Citi wil zich voegen bij Goldman Sachs en JP Morgan. Ook zij zijn bezig met het aanbieden van bitcoin-futureshandel.

Een andere bron vertelt dat Citi ook actief op zoek is naar nieuw personeel Ze willen in Londen een speciaal team inrichten dat zich richt op de ontwikkelingen in de cryptomarkt:

"Het team zal waarschijnlijk goedkeuring krijgen om eerst CME bitcoin futures te gaan verhandelen, en vervolgens ook bitcoin exchange-traded notes (ETN's)."

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver)kopen. Sinds januari is de CME het grootste (institutionele) platform voor de handel van bitcoin futures.

Interesse, maar onder toezicht

Een woordvoerder van de bank verklaart dat ze voorzichtig te werk gaan:

"Gezien de vele vragen over regelgeving, toezicht en andere factoren, zijn we zeer bedachtzaam over onze aanpak. We overwegen momenteel producten zoals futures voor een aantal van onze institutionele klanten, aangezien deze opereren onder sterke regelgevende kaders."

Er zijn steeds meer banken die hetzelfde pad willen bewandelen. In juli werd bekend dat een divisie van de Bank of America is begonnen met de clearing en afwikkeling van exchange-traded products (ETP's) voor hedgefondsen in Europa.

Citigroup is een van de grootste banken in de Verenigde Staten. Ze hebben ongeveer $23,7 biljoen aan activa in bewaring. In juni lanceerden ze al een business-unit om crypto-gerelateerde producten aan te bieden

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin bank futures

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties