Britse overheid komt met nieuwe financiële regels

De Britse overheid komt met een nieuw pakket aan financiële regulering. Er zitten ook maatregelen tussen die van toepassing zijn op de industrie in het Verenigd Koninkrijk.

De zogenaamde ‘Edinburg Reforms’ is volgens de Britse politici een soort opvulling voor Europe regels. Denk bijvoorbeeld aan openheid van zaken rondom financiële producten. Ook zitten er lossere regels voor kleine banken verstopt in de voorstellen.

Ook opvallend is een soepele regel voor buitenlandse fondsmanagers. Er wordt een uitzondering gemaakt om er voor te zorgen dat er geen belasting wordt geheven op investeringen in ‘crypto assets’.

Jeremy Hunt, minister van Financiën sinds oktober 2022, geeft in een statement meer uitleg: “Onze regels moeten innovatie in opkomende onderdelen van finance stimuleren.”

Onder leiding van premier Rishi Sunak moet Londen (en de rest van Groot-Brittannië) een interessante plek blijven voor financiële instellingen. De Britten worstelen net als de rest van de wereld met regels voor en rondom bitcoin. Tegelijkertijd staat Sunak ook bekend als een groot voorstander van een nieuwe digitale pond.

De komende weken verwacht men meer nieuws over die nieuwe digitale munt. De Bank of England komt met een paper. Daarin worden verschillende technische mogelijkheden besproken.

De aankondiging is te vinden op de website van de Britse overheid.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...