Britse pond is laatste weken net zo volatiel als bitcoin

Het Britse pond sterling is de laatste tijd niet zo stabiel meer. Bloomberg meldt dat de fiatvaluta nu bijna net zo volatiel als bitcoin.

Volatiele valuta

Het nieuwsmedium zet deze uitspraak kracht bij met een grafiek met de 30-daagse volatiliteit van beide valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hieronder zie je de waarde fluctuatie van de Britse pond tegenover de Amerikaanse dollar (in het zwart) én de waarde fluctuatie van bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar (in het rood).

Britse pond en bitcoin zijn even volatiel

Bitcoin is de laatste weken het minst volatiel sinds 2020. Tegelijkertijd schiet de volatiliteit van de pond omhoog.

In het Verenigd Koninkrijk heerst er al enkele weken onrust. De komst en het plotselinge afscheid van Liz Truss als premier en de besluiten die ze in haar 45-daagse periode als leider deed, zorgen voor flinke volatiliteit van het pond.

De afgelopen weken kregen de pensioenfondsen de klappen hiervan te verduren, wat er weer voor zorgde dat de Bank of England moest ingrijpen. Nadat Truss vorige week opstapte, steeg de waarde van het pond weer iets, maar tegelijkertijd bleef de onrust bestaan.

Het is nog niet bekend hoe de politieke soap zich zal oplossen en of er bijvoorbeeld nieuwe verkiezingen nodig zullen zijn.

In het afgelopen jaar daalde het pond met 25% ten opzichte van de dollar, om in de afgelopen maand weer iets op te veren met 8%.

Britse pond en bitcoin zijn even volatiel

Het pond sterling is een van de oudste valuta’s van de wereld die momenteel nog in gebruik is. Bitcoin is een van de nieuwste valuta. Beide zijn nu (op korte termijn) nagenoeg even volatiel.

Daarbij moet wel gezegd worden: bitcoin is de laatste weken uitermate stabiel, terwijl het pond minder stabiel is dan het de voorgaande jaren is geweest. Het lijkt niet een nieuwe standaard te zijn (voor beide valuta).

Bitcoin stond een jaar geleden nog rond de recordprijs van $69.000, maar is afgedaald tot een waarde van onder de $20.000 per stuk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!