Britse toezichthouder keurt 13% van de crypto-aanvragen goed

Sinds januari 2020 hebben bijna driehonderd crypto-bedrijven bij de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk een aanvraag voor registratie ingediend. De FCA heeft slechts 38 van deze aanvragen goedgekeurd, wat neerkomt op een goedkeuringspercentage van 13%.

Op 11 augustus bracht de FCA een reactie uit op een WOB-verzoek van een anonieme bron. Dit verzoek bevatte vier vragen over de registratiecijfers van crypto-bedrijven. Uit de gegevens van de FCA blijkt dat 155 van de in totaal 291 aanvragen door de bedrijven zelf zijn ingetrokken. De FCA raadt bedrijven aan later opnieuw een aanvraag in te dienen als ze niet aan alle criteria voldoen.

“Bedrijven die zich niet aan de regelgeving houden, krijgen hun aanvraag afgewezen”, zegt de toezichthouder.

In het VK moeten bedrijven die in crypto handelen zich ofwel registreren bij de FCA of een tijdelijke vergunning hebben. Eerder legde de FCA Binance Markets Limited restricties op en waarschuwde lokale crypto ATM-operatoren. Momenteel staan er 42 bedrijven op de officiële crypto-aanbiederslijst van de FCA, waaronder bekende namen als Skrill, eToro en Gemini.

Afgelopen juli heeft de FCA alle crypto-bedrijven in het land opgeroepen hun marketingstrategieën tegen oktober 2023 in lijn te brengen met haar regelgevingsbeleid. De toezichthouder adviseert ook een “afkoelperiode” voor klanten om de risico’s van digitale investeringen te overwegen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...