Revolut Schort Crypto Diensten op in de VS vanwege Regelgeving

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fintechbedrijf Revolut heeft aangekondigd zijn cryptocurrency diensten in de Verenigde Staten op te schorten, ingaand op 2 september 2023. Deze actie is een reactie op het evoluerende regelgevende landschap en onzekerheden omtrent de cryptomarkt in de VS.

Amerikaanse klanten kunnen vanaf deze datum geen nieuwe aankooporders meer plaatsen voor cryptocurrency’s op Revolut. Vanaf 3 oktober 2023 zal de toegang tot cryptocurrency’s volledig worden geblokkeerd voor deze klanten.

Het bedrijf is op zoek naar alternatieve manieren om toegang te bieden tot crypto producten in de VS en hoopt deze in de toekomst opnieuw aan te kunnen bieden. Deze beslissing, genomen in overleg met hun Amerikaanse bankpartner, heeft geen invloed op de activiteiten van Revolut buiten de VS.

Tegelijkertijd is Revolut van plan om Cardano (ADA), Solana (SOL), en Polygon (MATIC) van de lijst te halen na verklaringen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die deze tokens als effecten bestempelde. De volledige verwijdering wordt verwacht tegen 18 september.

Revolut’s crypto diensten blijven actief en breiden zich zelfs uit in andere delen van de wereld, met name in Europa. Hier lanceerde het bedrijf in februari een staking programma dat klanten in Groot-Brittannië en ongeveer 30 Europese landen de kans biedt om cryptocurrency beloningen te verdienen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...