Crypto is niet als gokken: Britse regering wijst voorstel af

971 totale weergaven

De Britse regering heeft een nieuw wetsvoorstel afgewezen dat de handel in cryptocurrency’s zou classificeren en reguleren als gokactiviteiten. In plaats daarvan heeft de regering bevestigd dat ze de sector zullen reguleren zoals andere financiële diensten.

Het voorstel, afkomstig van het Treasury Committee van het parlement, had als doel de retailhandel en investeringsactiviteiten in niet-ondersteunde cryptovaluta’s te reguleren als gokken. De aanbeveling was in lijn met bezorgdheid over de volatiele aard van cryptocurrencies, die sommigen zien als een risicovolle gok in plaats van een traditionele investering.

Het ministerie van Financiën sprak echter een “stevige afkeuring” uit over de aanbeveling. Andrew Griffith, de Britse minister van Financiële Diensten, vertelde het comité dat de regering vastbesloten is om de sector te behandelen als een integraal onderdeel van het financiële dienstverleningslandschap, eerder dan als een vorm van gokken.

“Dit is een krachtige bevestiging van het standpunt van de regering dat cryptocurrencies, ondanks hun inherente risico’s en volatiliteit, legitieme financiële activa zijn,” zei Griffith. Hij voegde eraan toe dat de regering zal ‘blijven werken aan regelgevende maatregelen die zowel de investeerders beschermen als de groei en innovatie in de cryptocurrency-sector bevorderen.’

Dit standpunt van de Britse regering benadrukt de voortdurende discussie over hoe cryptocurrencies gereguleerd moeten worden. Terwijl sommige landen strenge regels hebben opgelegd, hebben anderen, zoals Groot-Brittannië, ervoor gekozen om de sector te behandelen als een uitbreiding van het traditionele financiële systeem.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...