Britse toezichthouder verdedigd strenge regelgeving, ondanks zorgen over marktgroei

305 totale weergaven
|

De Britse FCA verdedigt strikte cryptoregelgeving om het witwassen van geld te voorkomen, ondanks zorgen uit de sector over de impact op de groei van de markt.

FCA blijft strikt handhaven

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft haar inzet voor het handhaven van strikte regels voor cryptobedrijven herbevestigd, ondanks tegenstand van de sector. De FCA stelt dat deze regelgeving cruciaal is om het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld te voorkomen.

De FCA benadrukt dat het strenge registratieproces voor cryptobedrijven onder de Money Laundering Regulations (MLR’s) noodzakelijk is om de integriteit van het Britse financiële systeem te beschermen. Volgens Val Smith, head of payments and digital assets bij de FCA, zijn deze maatregelen bedoeld om een ​​veilige en concurrerende cryptomarkt te garanderen die zowel mensen als financiële instellingen beschermt.

Reactie op critici

Smith reageerde op critici die beweren dat de strikte regelgeving de groei van de Britse crypto-industrie zou kunnen belemmeren en benadrukte dat het voorkomen dat cryptobedrijven een instrument voor het witwassen van geld worden een topprioriteit is.

Terwijl sommigen vrezen dat deze regelgeving het aantal cryptobedrijven in Groot-Brittannië zou kunnen verminderen, benadrukte Smith dat de FCA aanvragen niet willekeurig afwijst, maar het risico van het witwassen van geld zeer serieus neemt:

“We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat illegaal geld niet door ons financiële systeem stroomt, omdat het verwoestende gevolgen kan hebben voor individuen en gemeenschappen”

Hier voegde ze aan toe dat de MLR’s helpen bij het aanpakken van problemen in de echte wereld, zoals de georganiseerde misdaad, terrorisme en mensenhandel.

Geen verlaging voor registratienormen

Smith waarschuwde ook tegen het verlagen van de normen voor de registratie van cryptobedrijven, waarbij ze waarschuwde dat dit zou kunnen leiden tot een ‘race to the bottom’. Ze zei dat innovaties die op ongereguleerde of niet-vertrouwde fundamenten zijn gebouwd, zijn als ‘huizen gebouwd op zand’, die gedoemd zijn in te storten.

In plaats daarvan wil de toezichthouder een cryptosector bevorderen die is gebouwd op sterke en betrouwbare fundamenten, in samenwerking met partners uit de overheid, de industrie en andere rechtsgebieden.

Het doel van de FCA

Smith benadrukte dat het doel van de FCA is om een ​​veilige, beveiligde en duurzame crypto-industrie te creëren die nog vele jaren kan groeien. Ze benadrukte het belang van het vaststellen en handhaven van normen waarop het publiek en de markten kunnen vertrouwen.

Sinds januari 2020 handhaaft de FCA MLR’s die vereisen dat bedrijven die betrokken zijn bij crypto activiteiten zich bij de FCA registreren. Deze regelgeving verplicht bedrijven ook om risicobeoordelingen uit te voeren, due diligence bij klanten uit te voeren en een Money Laundering Reporting Officer aan te stellen.

De MiCAR regulering

Groot-Brittannië is niet de enige die de cryptosector reguleert. De Europese Unie heeft de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) geïntroduceerd om een ​​uniforme cryptomarkt te creëren, die consumentenbescherming en marktintegriteit waarborgt.

Op dezelfde manier hebben Singapore en Zwitserland cryptovriendelijk beleid geïmplementeerd, waardoor ze hubs zijn geworden voor startups op het gebied van cryptocurrency.

Lees meer over:
FCAGroot-Brittannië

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...