Brits wetsvoorstel voor regulering cryptomarkt en stablecoins nu definitief

Een Brits wetsvoorstel voor cryptoregulering is aangenomen. Het geeft regelgevers de bevoegdheid om toezicht te houden op cryptomarkt en stablecoins.

Regulering

Koning Charles keurde het wetsvoorstel donderdag goed, wat de laatste formele fase markeert die het wetsvoorstel promoveert tot wet.

Met de Koninklijke instemming is de Financial Services and Markets Bill nu een echte wet, waarmee maatregels omtrent cryptovaluta en stablecoins kunnen worden genomen. Ze komen daarmee onder de reikwijdte van de regulering te vallen.

Het wetsvoorstel werd vorige week goedgekeurd door de Eerste Kamer van het parlement. De puur procedurele instemming van de koning is nu ook achter de rug. Het wetsvoorstel is een 340-pagina tellend boekwerk.

Stablecoins en cryptovaluta

Andrew Griffith, minister van Financiële Diensten, schrijft:

“De wet geeft ons controle over ons rulebook voor financiële diensten, na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, waardoor regulering van crypto-activa mogelijk wordt.”

Het wetsvoorstel werd in juli 2022 al is ingediend. Het geeft toezichthouders meer controle en macht over het financiële systeem, waaronder nu dus ook cryptovaluta.

Terwijl het wetsvoorstel in het parlement werd besproken, voegde men amendementen toe om alles omtrent cryptovaluta als te reguleren. Het omvat ook stablecoins, in het bijzonder in het licht van belastingen.

Het Britse ministerie van Financiën, de Financial Conduct Authority, de Bank of England en de Payments Systems Regulator zullen binnenkort regels kunnen invoeren en handhaven om de sector te reguleren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...