Britten hebben nieuwe leider: wat betekent dat voor bitcoin?

4817 totale weergaven

Keir Starmer’s Labour Party heeft een verpletterende overwinning behaald in de algemene verkiezingen van het VK, wat een einde maakt aan 14 jaar van Conservatieve heerschappij. Deze overwinning heeft Starmer een aanzienlijke meerderheid in het Lagerhuis opgeleverd, waardoor hij de volgende premier wordt. Labour won meer dan 412 zetels, ver boven de benodigde 326, terwijl de Conservatieven werden teruggebracht tot 121 zetels.

Ondanks het electorale succes is de specifieke richting van Labour’s crypto-regulering nog onduidelijk, aangezien dit geen prominent onderwerp was tijdens de campagne.

In de Amerikaanse politiek is het vaak onderwerp van gesprek, zelfs tijdens grote presidentiële campagnes. Maar van Starmer en zijn partij is het nog niet duidelijk. Wil men werk maken van een bitcoin hub in Londen?

Labour Party

Het verkiezingsprogramma van de Labour Party richtte zich voornamelijk op economie, gezondheidszorg en openbare veiligheid. Crypto was echter geen belangrijk onderdeel van de campagne. Labour heeft eerder steun uitgesproken voor de digitale pond van de Bank of England en de tokenisatie van financiële activa.

Tijdens zijn campagne legde Starmer de nadruk op economische stabiliteit, hervormingen in de gezondheidszorg en het versterken van de grenzen. Labour is ook van plan belastingontwijking aan te pakken en de financiering van geestelijke gezondheidszorg te verhogen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...