Britten kunnen bitcoin kopen via postkantoor

Britten kunnen volgende week bitcoin vouchers kopen via het postkantoor. Het gaat om de app van de Post Office, een Brits postbedrijf.Dat meldt The Telegraph.

Bitcoin kopen

Post Office is een staatsbedrijf en sluit een deal met een handelsplatform genaamd DEX Swarm. Door een samenwerking kunnen mensen via de app van het bedrijf volgende week vouchers kopen die ze kunnen verzilveren bij Swarm.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

DEX staat voor decentrale exchange. Dat is een vreemde naam voor een instantie dat blijkbaar deals kan sluiten, maar dat terzijde.

Hoe gaat dit in zijn werk? Geverifieerde gebruikers kopen een voucher via de app EasyID en via de website van swarm kunnen ze vervolgens vouchers kopen. Het postkantoor. Het opmerkelijke aan deze deal is dat Post Office geen commissie vangt op de verkoop van de vouchers.

Deze stap is niet door iedereen in het land goedgekeurd. Politica Angela Eagle (Labour Party) noemt dit een groot risico voor het postbedrijf. Ook Nicky Morgan van de Conservative Party en voormalig minister van Onderwijs zet haar vraagtekens bij de stap: ”Het is een vreemd iets voor de Post Office om zich mee te bemoeien.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is er de laatste tijd veel kritiek op de industrie rondom bitcoin. Zo kreeg Binance een waarschuwing van de toezichthouder op de financiële markten en riep noemde de centrale bank van Engeland bitcoin nog een gevaarlijke trend.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)