Britten kunnen tijdelijk géén bitcoin kopen met Britse pond

Het storten of opnemen van Britse ponden op Binance.com is tijdelijk niet mogelijk. Dat blijkt uit diverse media-berichten deze dinsdag. Het gaat om transacties via creditcardmaatschappijen of via het Faster Payments protocol, het Britse equivalent van het Nederlandse iDEAL.

Britse pond en Binance

Wil je Britse ponden storten of opnemen op het handelsplatform van Binance, dan krijgt de gebruiker de melding 'channel suspended'. Beleggers uit het Verenigd Koninkrijk moeten dus op een andere manier aan hun bitcoin komen. Ook het uitkeren van je winsten kan dus niet meer in ponden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Britten kunnen tijdelijk géén bitcoin kopen met Britse pond

Faster Payments is te zien als de Britse variant van het Nederlandse iDEAL. Het is volledig in eigendom en in beheer van betaalautoriteit Pay.UK, zoals de Nederlandse Betaalvereniging dat van iDeal is. Het maakt het voor Britten gemakkelijker om te betalen met hun bankrekening (ongeacht de bank van de verzender en ontvanger).

De tijdelijke stop is een gevolg van een recente waarschuwing van de Financial Conduct Authority.

De Britse beurswaakhond stelde eerder deze week dat de Binance Group en onderliggende dochtermaatschappij Bitcoin Markets Limited géén geldige licentie hebben om risicovolle beleggingsproducten aan Britse beleggers te mogen aanbieden.

Denk aan doorlopende futures met een hefboom die op Binance.com worden aangeboden. Beleggers kunnen met geleend geld speculeren op de toekomstige bitcoin koers, een uiterst risicovolle aangelegenheid en enkel voorbehouden aan professionals.

Het aanbieden van riskante producten leidt tot weerstand bij toezichthouders die juist consumenten moeten beschermen en waarschuwen. Binance liet gisteren weten dat er - ondanks de waarschuwing - niets aan de hand is en dat ze samenwerken met de regelgevende instanties.

Niettemin is het stopzetten van deze betaalfunctie opnieuw een signaal dat het vergrootglas op de marktleider ligt.

iDEAL

Recentelijk zijn ook de betalingen via iDEAL op Binance.com stopgezet. Gebruikers kunnen nog wel gebruik maken van (Instant) SEPA netwerk om euro's naar en van de beurs te krijgen. Ook toezichthouders in Japan en het Canadese Ontario trokken recent aan de bel en verbieden derivatenhandel via Binance.

Lees meer over:
BinanceVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...