Brokers BUX en Revolut gaan aandeel COIN aan de man brengen

BUX gaat het aandeel COIN van Coinbase aan haar klanten aanbieden. Ze doen dat via beleggingsapp BUX Zero, meldt een woordvoerster van de Nederlandse broker aan bitcoinmagazine.nl.

Ook Degiro meldt dat het aandeel COIN via hen verkrijgbaar is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase beursgang

Vanmiddag Nederlandse tijd is het aandeel COIN genoteerd aan de Nasdaq. De handel in de aandelen moet echter nog beginnen met een openingsprijs van 250 dollar.

BUX speelt handig in op de hype momenteel rondom het aandeel van de Amerikaanse bitcoin beurs. Een nieuw aandeel kan voor een groei in volume en daarmee voor inkomsten zorgen. Want beleggers betalen voor elke transactie een commissie.

Die kans zien andere brokers ook. Zowel het Britse Revolut en Freetrade als het Duitse Nextmarkets gaan het
aandeel noteren, zo meldt The Block.

Het aandeel moet zo snel mogelijk beschikbaar zijn ná de officiële notering van COIN aan de Nasdaq.

Volgens Manuel Heyden, medeoprichter en CEO van Nextmarkets, heeft Coinbase een gebruiksvriendelijk product gemaakt en zijn ze compliant met alle Amerikaanse wetten. Dat geeft grotere beleggers zoals beleggingsfondsen, hedgefondsen en family offices vertrouwen.

Ook Nextmarkets heeft kunnen profiteren van wat Heyden noemt de ‘crypto hype’, voortgedreven door een stijgende bitcoin koers.

Klanten kunnen het aandeel ‘fysiek’ kopen, maar ze kunnen er ook met een hefboom mee gaan handelen.

Adoptie

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn de laatste maanden erg in trek. Sinds eind 2020 is de bitcoin prijs ruim 300% gestegen door meer vraag vanuit bedrijven, beleggingsfondsen en ook particulieren.

De beursgang van Coinbase, de grootste bitcoin beurs van Amerika, draagt bij aan bredere adoptie, denkt Lior Messika, oprichter van investeringsfirma Eden Block.

‘Beleggers krijgen door de notering van COIN exposure in een groeiend ecosysteem. Je kunt direct een aandeel kopen in dit bedrijf en niet in een mandje van assets.’

Daar sluit Max Rothery, vice-president van finance app Finimize, zich bij aan.

‘Retail beleggers krijgen de kans om te beleggen in een bedrijf op een belangrijk kantelpunt voor deze industrie.’

Reputatie

Binnen de bitcoin community zal men schouderophalend de gebeurtenissen rondom de beursgang volgen. Met name lange termijn investeerders steken hun geld liever in bitcoin dan in aandelen.

Een openingsprijs van 250 dollar betekent voor hen omgerekend ruim 390.000 satoshi’s. Ook stellen privacy voorstanders vraagtekens bij onder meer het privacybeleid van Coinbase, die onder meer software spionage inzet om transacties te controleren.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...