Dieven stelen bitcoin van Italiaans koppel op Bali

De politie van Bali heeft twee buitenlandse mannen opgepakt. Ze hadden onder andere bitcoin op zak die ze hadden buitgemaakt bij een overval.

Brute diefstal

Het gaat om een Brit genaamd Gregory en een Italiaan die luistert naar de naam Nicola. De twee pleegden (samen met twee handlangers) een overval aan het adres van een Italiaans koppel. Naast het cash geld dat ze buit maakten, hebben ze ook veel bitcoin gestolen. In totaal zou het gaan om 5,8 miljard roepi, wat neer komt op zo’n $400.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast dat er een Italiaan en Brit zijn opgepakt, heeft de Indonesische politie ook twee andere buitenlanders achter slot en grendel gezet, namelijk een Pool en een Rus. De betrokkenheid bij deze zaak moet nog worden onderzocht.

Het voorval gebeurde afgelopen maand in de villa van het tweetal. De vrouw werd wakker door een explosie en toen ze opstond kwamen de daders de kamer al binnen.

De man en vrouw werden vastgebonden en bedreigd met een mes, net zo lang tot ze de toegangscode tot de mobiele telefoon (en later ook de app waarin bitcoin stond) gaven. Ook werden ze mishandeld en geslagen, zo is te lezen in een lokaal nieuwsbericht.

Mishandeling en afpersing

De overvallers dreigden de vrouw te doden als de man niet de toegang tot zijn bitcoin zou geven.

De vier stuurden vervolgens het geld van het Binance-account van de man af naar een Exodus-wallet toe. Gezien de daders zijn opgepakt is het aannemelijk dat het geld weer terug zal komen bij de oorspronkelijke eigenaar. Ook omdat analysebedrijven de adressen nu onder de loep zullen nemen.

Het stel herkende twee van de vier mannen aan hun stem. Het zou gaan om een oud-werknemer van het mannelijke slachtoffer, samen met zijn vriend. De identiteit van de twee die het viertal complementeerden werden niet herkend, maar vermoedelijk zijn dat de opgepakte Rus en Pool.

Het gebeurt de laatste tijd opvallend vaak: zogenoemde $5 wrench attacks. Vorige week berichtten we nog over trendwatcher Vincent Evers, bij wie overvallers het huis binnendrongen om van hem zijn bitcoin te krijgen.

Ook kwam eerder deze maand een casus voorbij in Opsporing Verzocht van een man die werd mishandeld, net zolang totdat hij de toegang tot zijn Ledger afgaf.

Lees ook onze Bitcoin Focus waarin we je 8 best practices geven over verschillende manieren waarop je jouw bitcoin het best kunt beveiligen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad