BTC Markets eerste Australische bitcoin-beurs met licentie voor financiële dienstverlening

Het in Australië gevestigde BTC Markets is de eerste bitcoin-beurs in het land met een officiële licentie voor financiële dienstverlening. De licentie is door de Australische financiële toezichthouder uitgegeven aan BTCM Payments, het zusterbedrijf van BTC Markets.

Voorbereiding op aanstormende wetgeving

Hoewel de licentie op dit moment nog niet vereist is voor het exploiteren van een bitcoin-beurs in Australië, geven ze bij BTC Markets aan de licentie vooral met het oog op de toekomst hebben binnengehaald. Er komt nieuwe wetgeving aan in Australië en de licentie in kwestie maakt het voor de beurs eenvoudiger om aan de vereisten die daaraan hangen te voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder is de licentie uiteraard goed voor het publieke vertrouwen in de bitcoin-beurs. In de ogen van het grote publiek heeft de industrie nog altijd een hoog "Wilde Westen 2.0" gehalte en dit soort stappen helpen om dat imago te verbeteren.

De licentie die BTC Markets heeft binnengehaald maakt het mogelijk om financieel advies te geven, te handelen en een markt te creëren voor financiële producten. Het maakt het ook mogelijk om assets voor klanten te beheren of spaarrekeningen te openen.

Brug bouwen tussen bitcoin en traditionele financiële wereld

BTC Markets heeft de licentie in principe niet nodig voor hun huidige portfolio van werkzaamheden, maar geeft aan dit ook te doen om een brug te bouwen tussen bitcoin en de rest van de financiële wereld en mogelijk om nieuwe producten aan klanten aan te bieden.

De toewijzing van de licentie markeert het einde van een periode van bijna twee jaar, aangezien BTC Market in augustus 2020 de registratie voor de licentie al inleverde. BTC Markets is een grote speler in Australië met een dagelijks handelsvolume van ongeveeer 4,7 miljoen Australische dollars.

Interessant is dat het bedrijf in februari een deal tekende met SelfWealth, een Australisch platform waarop gebruikers aandelen kunnen verhandelen, om hun gebruikers vanaf 30 juni aanstaande ook toegang te geven tot bitcoin. De deal is waarschijnlijk onderdeel van de spreekwoordelijke brug die BTC Markets met de traditionele financiële wereld probeert te bouwen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....