Als het aan burgemeester in Australië ligt, kunnen inwoners belasting met bitcoin betalen

De burgemeester van Gold Coast, een stad in Australië, roept inwoners op om belasting met bitcoin te betalen.

Bitcoinbelastingen

Burgemeester Tom Tate windt er geen doekjes om. Zijn stad Gold Coast in Queensland heeft zo’n 700.000 inwoners. Als het aan Tate ligt betalen inwoners belasting met bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij heeft het over gemeentebelastingen of lokale belastingen voor vastgoed. De burgemeester vertelt dat de Gold Coast City Council er voor open staat om bitcoin als betaaloptie te zien.

Tate is een populaire man in de grootste metropool van Australië. Hij wordt ook wel ‘de man van het volk genoemd’, aldus Cryptopolitan. In 2016 en 2020 won hij de verkiezingen met grote marge.

Volgende week (op 14 juni) maakt de stad de jaarbegroting bekend. Naar schatting zullen de tarieven met 4% stijgen. De burgemeester heeft echter een chief investment officer aan het werk gezet om “innovatie” te promoten en “joint ventures” in de publieke sector te verkennen.

Een vertegenwoordiger van Blockchain Australia adviseert dat de stadsraad het risico goed moet inzien voordat ze ook daadwerkelijk de stap gaan zetten om bitcoin te omarmen.

Amerikaanse collega’s

Tate heeft aan de andere kant van de planeet veel collega’s die hetzelfde doen. De bekendste burgemeester is Francis Suarez van Miami, die zelfs bitcoin uitdeelt aan inwoners.

Eric Adams van New York liet zijn salaris al eens uitbetalen in bitcoin. Dit leek echter vooral een marketingstunt, gezien mining in de regio nu verboden is.

De Amerikaanse stad Portsmouth accepteert ook bitcoin voor belastingen. In Cool Valley (Missouri) zet burgemeester Jayson Stewart bitcoin op de kaart.

Hij wil $1.000 aan bitcoin wilde uitdelen naar inwoners van ‘zijn’ stad. Het is overigens een klein plaatsje: het heeft nog geen 2.000 inwoners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuws