Built With Bitcoin Foundation opent nieuw tech-center in Ghana

De Built With Bitcoin Foundation, is een non-profit organisatie die humanitaire hulp biedt, gedreven door bitcoin. Het volgende wapenfeit van de organisatie is de bouw van het "Bitcoin Technology Center" (BTC), dat educatie biedt op het gebied van finance en technologie.

Mooie plannen

Het doel van de organisatie met het BTC is om in het eerste jaar al 400 inwoners van het gebied te voorzien van financiële educatie. Dat lijkt geen groot getal, maar dan zou je de netwerkeffecten onderschatten. De kans is aanwezig dat deze mensen hun kennis binnen de samenleving verspreiden en zo ontstaat er een zichzelf versterkend effect.

De locatie van het tech-center is ook niet per toeval gekozen. Het gaat namelijk om Kumasi, wat het thuis is van de grootste en meest prestigieuze universiteit van Ghana, de Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST).

De Built With Bitcoin Foundation hoopt dat de goede reputatie voor Kumasi op het gebied van technologie een drijfveer voor grote interesse in de programma's van de Bitcoin Technology Center vormt.

"Als een gemeenschap de school, maar niet de juist middelen heeft, hoe gaan ze dan ooit leren over bitcoin", aldus Yusuf Nessary, de mede-oprichter en directeur van de Built With Bitcoin Foundation.

Wat staat er op het menu?

Het technologie-centrum begint met het aanbieden van cursussen over Bitcoin, de financiële wereld, ondernemerschap en programmeren. Stuk voor stuk onderwerpen waar Ghanezen in de toekomst van kunnen profiteren. De Built With Bitcoin Foundation begon enige tijd geleden aan een vergelijkbaar project met de Bitcoin Ekasi Center in Zuid-Afrika.

Beide projecten hebben als doel om een circulaire bitcoin-economie te bouwen, waar individuen betalingen ontvangen en versturen in bitcoin, op dezelfde manier als met fiatgeld.

De Built With Bitcoin Foundation financiert het project met steun van de Ghanese Edwinase Community, Blockchain Foundation Africa en leden van het bitcoin-ecosysteem. De kans is aanwezig dat het dan over onder andere Jack Dorsey gaat.

Eerder liet Dorsey weten dat hij "eindelijk" weer terug is in Ghana en enkele uren geleden publiceerde hij ook het bovenstaande bericht, met een quote van een Ghanese jongen die vertelt waarom bitcoin hem zoveel mogelijkheden biedt.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....