Bullish: ‘5.000 bitcoin stroomt weg bij de beurzen’

De bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de activiteit van een groot deel van de investeerders in kaart te brengen. Het enige wat je daarmee natuurlijk nog mist zijn de handelingen op de beurzen, die een deel van de investeerders ook gebruikt als hun hodl-wallet. De laatste uren stroomde er blijkbaar ruim 5.000 bitcoin weg bij de beurzen, terwijl de koers een beetje zijwaarts beweegt.

Interne transacties?

Het enige lastige aan dit soort transacties is dat het over het algemeen lastig is om vast te stellen of het om daadwerkelijke uitstromen gaat. Er bestaat ook een mogelijkheid dat het om internet transacties van een beursplatform gaat, die hun bitcoin simpelweg naar een nieuwe wallet sturen.

Voor de koers doet het op dit moment nog vrij weinig, waardoor de kans aanwezig is dat het om interne transacties van beurzen gaat. Uiteindelijk is het dus nog even afwachten hoe de markt hierop reageert.

We hebben het hier toch over 5.000 bitcoin, die tegen de huidige koersen een waarde van ruim 100 miljoen dollar vertegenwoordigen. Dat is in ieder geval een behoorlijke som geld, die de markt zeker in beweging zou kunnen brengen. Wat dat betreft moeten we nog even in de wachtmodus.

Bullish patroon

Als je het aan Crypto Rover vraagt, dan is het een kwestie van tijd voordat bitcoin weer aan een stijging begint. De populaire analist vond op de 12H grafiek een Ascending Broadening Wegde-patroon (zie onderstaande grafiek), wat over het algemeen een heel bullish patroon is.

Wat dat betreft is het geen verrassing dat Crypto Rover enkele minuten geleden liet weten dat hij meer bitcoin gekocht had. De analist heeft, in ieder geval voor de korte termijn een behoorlijk groot vertrouwen in de bitcoin koers.

Later vanmiddag kruipt Federal Reserve voorzitter Jerome Powell achter het spreekgestoelte en is het goed mogelijk dat we weer wat volatiliteit over ons heen krijgen. Het is dus weer tijd om de riemen vast te maken, want de bitcoin koers blijft nooit lang op hetzelfde punt stilzitten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....