Bullish: bijna een derde van ethereum-voorraad wordt gestaked

550 totale weergaven
|

 

Ethereum (ETH) heeft de laatste tijd flink wat kritiek ontvangen binnen de crypto-gemeenschap, met name vanwege teleurstellende prestaties van zowel de koers als de onlangs gelanceerde Amerikaanse beursfondsen. Toch blijven veel Ethereum-investeerders optimistisch over de toekomst: bijna een derde van de totale circulerende ETH-voorraad word namelijk gestaked, wat duidt op vertrouwen in de lange termijn. 

Ethereum staking in de lift

Dit leek IntoTheBlock gisteren weten op socialmediaplatform X. Om precies te zijn gaat het om 28,9% van alle ether dat in omloop is. 

Hoewel dit geen record is, is het percentage dit jaar flink toegenomen. Het on-chain platform merkte namelijk op dat er in januari nog 23,8% werd gestaked. Dit weerspiegelt een toename van maar liefst 21,4%, of 5,1 procentpunt.

Des te meer ether er wordt gestaked, des te veiliger de Ethereum blockchain. Het wordt namelijk moeilijker voor kwaadwillenden om controle te krijgen over het netwerk. Het is ook nog eens erg gunstig voor de onderliggende ethereum koers. Het zorgt er namelijk voor dat er minder ether vrij verhandelbaar is op de markt, wat mogelijk tot een lagere verkoopdruk kan zorgen.

Bovendien toont het vertrouwen van investeerders in staking aan dat ze geloven in het langetermijnpotentieel van het Ethereum netwerk. Je zet immers niet je munten vast om hier voor slechts enkele weken een zakcentje mee te verdienen. 

IntoTheBlock meldt tevens dat 15,3% van de gestakete ether al ten minste drie jaar vergrendeld staat. Des te langer munter zich in de staking-contracten bevinden, des te kleiner de kans dat ze er ook weer uit worden gehaald. Ook dit is dus erg bullish.

ETH legt het af tegenover BTC

De ethereum koers staat er net als de meeste altcoins nog altijd slecht voor. Ethereum doet de afgelopen maanden flink onder aan bitcoin (BTC) en bereikte vorige maand zelfs zijn laagste waarde in bijna drie en een half jaar tegenover bitcoin.

Na een korte opleving bevindt het ETH/BTC handelspaar zich nu weer dicht bij dit dieptepunt. Toen bitcoin vorige week hard onderuit ging, incasseerde ethereum namelijk nog veel hardere klappen. 

Vorige week kon je bovendien in het Ethereum nieuws lezen dat de altcoin in het verleden wel vaker slechter presteert dan bitcoin. Nu is dit ook niet heel lastig, aangezien oktober bekendstaat als de beste maand van het jaar voor de cryptokoning. 

Vooralsnog houdt bitcoin zijn reputatie echter niet hoog. De bitcoin koers staat namelijk nipt in het rood, terwijl het gemiddelde rendement voor oktober boven de 20% ligt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...