Bullish: Binance en BitMEX whale opent long-positie

Het was even schrikken gisteren om 14.30u Nederlandse tijd toen de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex werd bekendgemaakt. Die viel met 8,2 procent namelijk nog eens 0,1 procent hoger uit dan verwacht, waardoor iedereen nu een nog agressievere Federal Reserve verwacht.

Whale maakt zich geen zorgen

Er is echter een whale die zich daar schijnbaar geen zorgen over maakt. Terwijl de bitcoin koers aan een duikvlucht bezig was, kocht deze persoon juist in op zowel Binance als BitMEX. Opvallend is dat bitcoin na het openen van die longposities juist aan een enorme opleving begon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven handelt bitcoin met een koers van 19.500 dollar ook op een hoger niveau dan voor de aankondiging van de Amerikaanse CPI. Daar lijkt geen echte grond voor, behalve dat deze whale dus enorm veel vertrouwen heeft in bitcoin.

Bullish: Binance en BitMEX whale opent long-positie

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe de whale de koop/verkoop verhouding compleet in de war schopte met zijn enorme aankopen. Die ging daarna in een rechte kaars naar boven, net als de bitcoin koers die voor de afgelopen 24 uur een plus van ruim 3 procent noteert.

Bitcoin op weg naar nieuwe all-time high?

Het klinkt bijna onwerkelijk om het op dit punt over een all-time high te hebben, maar de populaire Twitter-analist Johal Miles durft het aan. Miles publiceerde enkele uren geleden deze grafiek met de zogenaamde Hodl Waves van bitcoin.

Hodl Waves geven aan hoe lang een bepaalde hoeveelheid van de supply al op hetzelfde adres staat. Momenteel zitten we volgens de analyse van Johal Miles in een fase van "peak hodl", wat betekent dat veel mensen op dit moment hodlen en hun bitcoin vasthouden.

Wat je vaak ziet is dat bitcoin daarna aan een nieuwe bullmarkt begint. "Het verbaast me bijna dat de volgende macro-beweging van bitcoin waarschijnlijk nieuwe all-time highs betekent", aldus een optimistische Johal Miles.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....