Bullish breakout voor Cardano? ADA koers klaar voor 23% pump

444 totale weergaven
Cardano netwerkactiviteit piekt- gaat de ADA koers stijgen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De ADA koers wist onlangs een stijging van maar liefst 7,6% door te maken richting een waarde van $ 0,356. Deze stijging leidde al snel tot het nodige optimisme en men vraagt zich nu af of Cardano bezig is aan een bullish breakout. Hoeveel gaat Cardano waard worden?

Cardano is op het moment van schrijven $ 0,3561 waard, 7,6% meer dan een week geleden en 1,4% meer dan gisteren. Met deze waarde heeft Cardano nu een market cap van $12,81 miljard, waarmee het zich op plek 11 van de crypto markt bevindt.

ada
Cardano koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

De recente stijging heeft tot het nodige optimisme geleid binnen de Cardano community, helemaal nu er geruchten rondgaan over een bullish uitbraak richting het $ 0,44 niveau. Staat Cardano klaar voor grote uitbraak?

Indicatoren Cardano wijzen op mogelijke uitbraak richting $ 0,44

Een analyse van de koers grafiek van Cardano maakt al snel duidelijk dat de ADA koers zich rond een belangrijke trendlijn bevindt. Deze trendlijn is de weerstand bij het $ 0,365 niveau.

ada
Koers patroon Cardano lijkt bullish – bron: TradingView

Mocht de ADA koers in staat zijn om voorbij de $ 0,365 te stijgen, en vervolgens van het $ 0,366 niveau een ondersteuningsniveau te maken, dan is er een reële kans dat de ADA koers met maar liefst 23% kan gaan stijgen naar de $ 0,44.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische analyse ADA koers

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren van Cardano is er een reële kans dat ADA binnenkort in ieder geval in de buurt gaat komen van de weerstand bij de $ 0,365.

De ADA koers heeft op dit moment namelijk te maken met een stijgende RSI, een teken dat het koopmomentum aan het toenemen is, en een MACD-histogram dat een koopsignaal afgeeft.

Daarnaast is de koers nu voorbij al zijn EMA’s van de korte en midden lange termijn gestegen, een belangrijk teken dat de ADA koers op de korte termijn verder kan gaan stijgen.

Ook de Open Interest van Cardano aan het toenemen, een belangrijk teken dat de interesse in de ADA token hard aan het toenemen is. De Open Interest nam met meer dan 3,5% toe over de afgelopen 24 uur. Met een long/short position ratio van 1,025 is er daarnaast nog een teken van bullish markt sentiment.

ada
Open Interest Cardano – bron: CoinGlass

Mochten deze indicatoren daadwerkelijk een stijging voorspellen dan zal de ADA koers eerst nog af moeten rekenen met weerstand bij de $ 0,3609 voordat het zijn weg in kan zetten naar de $ 0,365. Vanuit daar kan er dus omhoog gekeken gaan worden naar het doel van $ 0,44.

In het geval van een consolidatie moet er rekening gehouden worden met een daling richting de ondersteuning van $ 0,346. Deze ondersteuning wordt gevolgd door de $ 0,341 en $ 0,340.

Het ziet er vooralsnog goed uit voor de nabije toekomst van Cardano, maar meerdere investeerders zijn op zoek naar grotere winsten dan 20%.

Om deze reden kiezen deze investeerders er vaak voor om in nieuwe meme coins of presale tokens te investeren. Deze opties brengen namelijk meer risico’s met zich mee, maar hebben door hun lage market cap en kortingen vaak een groter potentieel op toekomstige koers stijgingen.

Hieronder bespreken we dan ook een tweetal van de beste nieuwe meme coins van dit moment. Allebei deze meme coins hebben zich al weten onderscheiden door hun unieke utility, en daarmee indruk gemaakt op de crypto community.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuwe Pepe alternatief maakt indruk door eigen blockchain

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt verschenen dat al snel indruk heeft weten te maken. Dit Pepe alternatief onderscheidt zich namelijk van zijn voorgangers die vaak geen utility met zich meebrengen. Dit project is namelijk verantwoordelijk geweest voor de lancering van zijn eigen Layer 2 blockchain.

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained is ontworpen als een alternatief voor de steeds langzamer en duurder wordende Layer 1 blockchain zoals Ethereum. Dit is dan ook de reden dat dit project de losgebroken versie van Pepe coin (PEPE) wordt genoemd. De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained zal om deze reden ook volledig in het teken staan van hoge transactiesnelheden tegen lage kosten.

Pepe Unchained heeft echter niet alleen indruk gemaakt met zijn Layer 2 blockchain, maar ook met zijn staking systeem en presale. Binnen het staking systeem van dit project zijn inmiddels al meer dan 1,1 miljard PEPU tokens vastgezet, een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de toekomst van dit project.

De presale heeft daarnaast al bijna $ 15 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen, hiermee behoort Pepe Unchained tot de beste presales van 2024. PEPU tokens kosten op dit moment nog $ 0,00983, maar deze prijs zal binnenkort verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuw crypto project introduceert unieke MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuw crypto project dat erin is geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Dit project heeft dit te weten realiseren door de introductie van zijn eigen MemeVault, een staking systeem waarin meme coins kunnen worden vastgezet.

Staking wordt een steeds belangrijker onderdeel van de crypto markt en toch blijft het nog altijd lastig om een groot deel van de bekende meme coins te staken. Crypto All-Stars doet nu dus een poging om hier verandering in aan te brengen met de lancering van zijn unieke MemeVault.

stars

Gebruikers zullen binnen deze MemeVault tokens zoals DOGE, SHIB en PEPE kunnen vastzetten in ruil voor beloningen in de vorm van de native STARS token. Deze token kan daarnaast ook worden vastgezet binnen de MemeVault in ruil voor extra hoge beloningen.

De presale van Crypto All-Stars heeft al meer dan 4,1 miljoen aan investeringen weten op te halen en komt hiermee snel in de buurt van zijn volgende doel van $ 1,7 miljoen. STARS tokens kosten op dit moment nog $ 0,0014593 en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, FLOKI, DOGE, SHIB, PEPE en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ADAcardano koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...