Bullish: Nasdaq lanceert bitcoin-platform voor institutionele beleggers

Nasdaq is van plan om een eigen bitcoin-platform te lanceren voor institutionele beleggers. De op één na grootste aandelenbeurs ter wereld hoopt zo in navolging van andere grootheden als Fidelity en BlackRock ook een graantje mee te pikken uit de financiële revolutie die bitcoin heet.

Beginnen met klein aanbod

De hoge heren van de Nasdaq hebben weinig zin in altcoins, want naast bitcoin is ether de enige andere munt die op het platform te kopen en verkopen is. Nasdaq heeft Ira Auerbach aangenomen om het nieuwe project voor de beurs te leiden. Met zijn ervaring bij Gemini als hoofd van de broker-services is hij de ideale kandidaat om dit op te pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Wij geloven dat de volgende golf van de revolutie wordt gedreven door de massale institutionele adoptie. Ik kan geen betere plek verzinnen om dat vertrouwen en een zekere merkwaarde naar de markt te brengen dan Nasdaq”, zo spreekt Auerbach enthousiast over het nieuwe project.

Als beheerder van digitale assets, een functie waarvoor Nasdaq nog toestemming moet krijgen van de New York Department of Financial Services, gaat Nasdaq de concurrentie ana met partijen als Coinbase, Anchorage Digital en BitGo. Een handjevol traditionele financiële spelers zitten ook al in deze rol.

Hierbij moet je denken aan partijen als BNY Mellon en State Street, die ook voor hun institutionele klantenbestand bitcoin mogen aanhouden. Volgens Tal Cohen, het hoofd van Noord-Amerikaanse markten bij Nasdaq, is de institutionele markt een belangrijke stapsteen naar meer. “Hier kunnen we op verderbouwen”, zo is Cohen duidelijk.

Bekend met de regels

Nasdaq is de afgelopen jaren wat voorzichtig geweest om in te stappen als het over bitcoin en de rest van de industrie gaat. Met name de onzekerheid op juridisch vlak is een reden geweest voor Nasdaq om zich nog wat afzijdig te houden. Nu is dat dus voorbij en gaan ze als eerste institutionele beleggers bedienen.

“We weten hoe we moeten opereren onder verschillende wetgevende regimes en hebben ervaring met innovatie binnen de bestaande regels. Het omarmen van regulatie als het komt is wat wij doen en dat is precies hoe institutionele partijen willen dat wij opereren”, aldus Cohen over de instelling van Nasdaq met betrekking tot regelgeving.

Auerbach geeft verder aan dat Nasdaq zeker openstaat voor partnerships en mogelijke deals met bestaande bitcoin-bedrijven, maar dat er op de korte termijn geen plannen voor overnames en dergelijke zijn. Het team moet uiteindelijk voor het einde van het jaar een omvang van 40 man bereiken, waarmee de ambities van Nasdaq in ieder geval duidelijk zijn.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer