Bullish: Nasdaq lanceert bitcoin-platform voor institutionele beleggers

Bullish: Nasdaq lanceert bitcoin-platform voor institutionele beleggers

Nasdaq is van plan om een eigen bitcoin-platform te lanceren voor institutionele beleggers. De op één na grootste aandelenbeurs ter wereld hoopt zo in navolging van andere grootheden als Fidelity en BlackRock ook een graantje mee te pikken uit de financiële revolutie die bitcoin heet.

Beginnen met klein aanbod

De hoge heren van de Nasdaq hebben weinig zin in altcoins, want naast bitcoin is ether de enige andere munt die op het platform te kopen en verkopen is. Nasdaq heeft Ira Auerbach aangenomen om het nieuwe project voor de beurs te leiden. Met zijn ervaring bij Gemini als hoofd van de broker-services is hij de ideale kandidaat om dit op te pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Wij geloven dat de volgende golf van de revolutie wordt gedreven door de massale institutionele adoptie. Ik kan geen betere plek verzinnen om dat vertrouwen en een zekere merkwaarde naar de markt te brengen dan Nasdaq", zo spreekt Auerbach enthousiast over het nieuwe project.

Als beheerder van digitale assets, een functie waarvoor Nasdaq nog toestemming moet krijgen van de New York Department of Financial Services, gaat Nasdaq de concurrentie ana met partijen als Coinbase, Anchorage Digital en BitGo. Een handjevol traditionele financiële spelers zitten ook al in deze rol.

Hierbij moet je denken aan partijen als BNY Mellon en State Street, die ook voor hun institutionele klantenbestand bitcoin mogen aanhouden. Volgens Tal Cohen, het hoofd van Noord-Amerikaanse markten bij Nasdaq, is de institutionele markt een belangrijke stapsteen naar meer. "Hier kunnen we op verderbouwen", zo is Cohen duidelijk.

Bekend met de regels

Nasdaq is de afgelopen jaren wat voorzichtig geweest om in te stappen als het over bitcoin en de rest van de industrie gaat. Met name de onzekerheid op juridisch vlak is een reden geweest voor Nasdaq om zich nog wat afzijdig te houden. Nu is dat dus voorbij en gaan ze als eerste institutionele beleggers bedienen.

"We weten hoe we moeten opereren onder verschillende wetgevende regimes en hebben ervaring met innovatie binnen de bestaande regels. Het omarmen van regulatie als het komt is wat wij doen en dat is precies hoe institutionele partijen willen dat wij opereren", aldus Cohen over de instelling van Nasdaq met betrekking tot regelgeving.

Auerbach geeft verder aan dat Nasdaq zeker openstaat voor partnerships en mogelijke deals met bestaande bitcoin-bedrijven, maar dat er op de korte termijn geen plannen voor overnames en dergelijke zijn. Het team moet uiteindelijk voor het einde van het jaar een omvang van 40 man bereiken, waarmee de ambities van Nasdaq in ieder geval duidelijk zijn.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties