‘Bullish sentiment over bitcoin is terug bij institutionele beleggers’

950 totale weergaven

September was dan misschien een trage maand voor bitcoin, maar dat heeft wel de basis gelegd voor de sterke oktobermaand die we nu zien. In totaal zijn we al meer dan 30 procent omhooggeschoten en de institutionele interesse is daarmee ook weer opgekomen.

Institutionele beleggers zijn partijen die het geld van vermogende individuen beheren en volgens onderzoek van Arcane Research hebben ze bitcoin in het vizier. Wat de koers de komende periode zomaar eens een stukje verder opwaarts kan stuwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interesse bitcoin futures op hoogste niveau sinds februari 2021

Een goede graadmeter voor de interesse van institutionele beleggers in bitcoin is de zogenaamde “open interesse” in de bitcoin futures.

Die met 17 procent momenteel op het hoogste niveau sinds februari van dit jaar staat, een moment dat de hype rondom bitcoin redelijk aanwezig was.

De open interesse is een meting van het aantal beschikbare derivaten-contracten die mensen in staat stellen om te “wedden” op de toekomstige prijs van een asset.

Hoofd onderzoek van Arcane Research, Bendik Norheim Schei, liet aan Decrypt weten dat dit vooral wijst op institutionele interesse, omdat de Chicago Mercantile Exchange waarop deze contracten worden verhandeld een plek voor institutionele partijen is.

Institutionele partijen maken zich klaar voor komst bitcoin ETF

Eén theorie is dat institutionele beleggers verwachten dat we binnenkort een Amerikaanse bitcoin ETF mogen verwelkomen op de beurs en dat ze daarop anticiperen door nu al in te kopen.

Dat zou kunnen, maar in principe is de komst van een Amerikaanse bitcoin ETF per definitie een kwestie van tijd. Het kan dit jaar gebeuren, maar dat we er de komende jaren een gaan zien lijkt een zekerheid.

Hoewel de Amerikaanse financiële toezichthouder de afgelopen jaren niet heel happig is gebleken op een bitcoin ETF, liggen er nu wel heel veel aanvragen op het bureau.

“Ik denk dat de bitcoin ETF discussie die we de afgelopen periode hebben gezien institutionele partijen heeft aangetrokken. Wellicht dat ze een eventuele beslissing van volgende week voor proberen te zijn, maar de interesse van deze partijen is in oktober zeker weten gegroeid,” aldus Schei.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....