Bullish signaal voor bitcoin: whales sturen weinig tot geen bitcoin richting de beurzen

Als we de on-chain data van CryptoQuant mogen geloven, dan zijn de whales op dit moment niet van plan om hun bitcoin te verkopen. Over het algemeen is dat een bullish signaal voor bitcoin. Iets wat de bulls in het gevecht om de 24.000 dollar zeker kunnen gebruiken.

Whales sturen weinig bitcoin naar exchanges

De instroom naar exchanges heeft vrij recent een piek gemaakt en is sindsdien aan een dalende trend begonnen. Dat komt overeen met de bitcoin koers, die vanaf de lokale bodem van juni 2022 van 17.600 dollar is opgeklommen tot de huidige koers van 23.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bullish signaal voor bitcoin: whales sturen weinig tot geen bitcoin richting de beurzen

In de bovenstaande afbeelding is te zien dat niet alleen de whales, maar alle entiteiten sinds de piek van juni 2022 minder bitcoin richting de beurzen sturen. Een trend die alleen maar positief kan uitpakken voor de bitcoin koers. De enige reden om bitcoin naar de beurzen te sturen is namelijk om ze te verkopen.

Een andere reden zou kunnen zijn om de bitcoin te gebruiken als onderpand voor een lening om meer bitcoin te kopen, maar dat komt niet zoveel voor. Historisch gezien is het patroon van een piek, gevolgd door een daling van de instromen een teken van bodemvorming voor bitcoin.

Wat gaat bitcoin de komende week doen?

De bitcoin koers handelt op het moment van schrijven op 23.000 dollar, waarmee ten opzichte van zeven dagen geleden een min van 3,13 procent noteert. Voor de afgelopen 24 uur staat bitcoin op een min van 0,84 procent. Voor de komende week lijken vooral de macro-economische ontwikkelingen een belangrijke rol te gaan spelen voor de koers.

De on-chain indicatoren en enkele belangrijke trendlijnen uit de technische analyse suggereren immers al langer dat we op of rond de bodem zitten. Iedereen heeft daarom de focus op de Federal Reserve en in het kader daarvan lijkt woensdag 10 augustus een belangrijke dag te worden.

Dan wordt namelijk de Amerikaanse CPI gepubliceerd en dat is een belangrijk stukje data voor de Federal Reserve om hun rentebeleid op te baseren. De verwachting is dat de CPI weer rond de 9 procent uitkomt. Als het meevalt, dan schieten de markten waarschijnlijk omhoog, valt het tegen, dan kan het pijnlijk worden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....