Bullish voor bitcoin: “Aantal mega-whales neemt weer langzaam toe”

1086 totale weergaven

Het aantal mega-walvissen in de oceaan die bitcoin heet, neemt langzaam toe. We spreken van een mega-walvis als een entiteit meer dan 10.000 bitcoin in bezit heeft, wat op het moment van schrijven goed is voor een waarde van ongeveer 210 miljoen dollar.

Bullish voor bitcoin:

105 mega walvissen

Op het moment van schrijven zijn er volgens Glassnode 105 mega-walvissen op de bitcoin blockchain. Samen zijn deze walvissen dus tenminste goed voor 22,05 miljard dollar aan bitcoin. Richting het einde van de bullmarkt van 2021 zakte deze statistiek naar 84 tot 85 mega-walvissen en inmiddels groeit dit bijzondere cohort weer flink.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt er dan ook op dat het grote geld langzaam weer richting bitcoin stroomt en vertrouwen heeft in de periode die voor ons staat. Sinds april 2022 zit er weer een behoorlijke groei in die voorlopig nog niet ten einde is. Op dit moment zijn de mega-rijken dan ook stevig aan het inkopen.

Overigens moet je niet vergeten dat ook de grote beurzen onder dit cohort vallen, dus het hoeft niet per se om rijke individuen te gaan. Het is goed mogelijk dat hier ook rijke organisaties of investeringsfondsen bij zitten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat deze kapitaalkrachtige entiteiten hiermee een groot vertrouwen in bitcoin laten zien, een ontwikkeling die nooit slecht kan zijn voor de koers.

Het HODL-leger

Het echte HODL-leger bestaat wat ons betreft echter uit de kleinere investeerders. Daarvoor kun je bijvoorbeeld kijken naar het aantal entiteiten dat tenminste één bitcoin bezit. Daarvan bestaan er inmiddels ruim 900.000 entiteiten op de bitcoin blockchain.

Bullish voor bitcoin:

Vanaf het begin der tijden zit deze metriek in de lift en daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen. Sinds de bodem van juni 2022 is ook dit getal weer aan een opleving bezig. Zo verdwijnen er steeds meer bitcoin in de zakken van het HODL-leger, wat betekent dat er minder en minder beschikbaar is voor de markt.

Uiteindelijk moet dat weer tot de volgende koersexplosie leiden, zoals dat in het verleden ook vaak gebeurd is. Hoe lang dat nog gaat duren is vooraf altijd lastig te zeggen, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de bodem bereikt is en de accumulatie-fase begonnen is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....