Bullmarkt voor bitcoin? Betrouwbare indicator springt op groen

De populaire Nederlandse analist PlanB zegt dat de bitcoin koers een weerstandsniveau voorbij is wat in het verleden het begin van meerjarige bullmarkten markeerde. Het gaat om de 5-maandelijkse Realized Price die de 2-jaarlijkse Realized Price voorbij is. In het verleden ging deze doorkruising vooraf aan iedere bullmarkt voor bitcoin.

"Als de geschiedenis ons een idee geeft over de toekomst, dan blijft bitcoin minstens twee jaar boven deze lijn. Er komen interessante tijden aan", aldus PlanB.

Bullmarkt voor bitcoin?

In het verleden veroorzaakte deze kruising dus al driemaal een bullmarkt voor bitcoin; of ging dit moment in ieder geval vooraf aan de start van een nieuwe bullish koersperiode voor onze favoriete digitale munt. Maar wat is die Realized Price eigenlijk?

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers die mensen voor hun bitcoin betalen. Als we het over de 5-maandelijkse Realized Price hebben gaat het over de gemiddelde bitcoin koers die de afgelopen vijf maanden voor bitcoin is afgerekend op de blockchain.

Als de rally begint, dan verwacht PlanB dat we onze laatste kans hebben gehad om bitcoin onder de 30.000 dollar te kopen. "Het niet kopen van bitcoin op dit moment is als het niet kopen van bitcoin onder de 10.000 dollar in 2019/2020, het niet kopen van bitcoin onder de 500 dollar in 2015/2016 en het niet kopen van bitcoin onder de 10 dollar in 2011/2012", aldus PlanB.

RSI belangrijk voor bitcoin

Verder is de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin een belangrijke indicator om op dit moment in de gaten te houden. De RSI is een zogenaamde momentum-indicator uit de technische analyse, die ons kan vertellen of een financiële asset momenteel onderkoeld of oververhit is.

Volgens PlanB laat de RSI van bitcoin op dit moment de voortekenen van een gigantische bitcoin rally zien, zoals we die ook in 2015 zagen. "Als een uurwerk, we zitten op exact dezelfde plek als in oktober 2015", aldus de analist.

Bullmarkt voor bitcoin? Betrouwbare indicator springt op groen

Eerder voorspelde PlanB nog een bitcoin koers van 50.000 dollar voor het moment van de volgende halving, die op dit moment voor april 2024 op de planning staat.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 29.690 dollar en staat de digitale munt op een plus van 1,79 procent voor de afgelopen 24 uur. Daarmee lijken de bulls voorzichtig weer wat klappen uit te delen aan de bears.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....