Burger Kings in Venezuela starten met Bitcoin (BTC) betalingen

Bitcoin (BTC) is een betaalmiddel bij Burger King in Venezuela. De eerste Burger King die cryptobetalingen accepteert bevindt zich in de stad Caracas. In de loop van het jaar moeten 40 andere locaties volgen.

Naast BTC accepteert Burger King ook Ether (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) en Dash, maar ook stablecoin Tether (USDT).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samenwerking

De lokale afdelingen van Burger King gaan in zee met Cryptobuyer. Zij bieden een betaaloplossingen voor ondernemers en bitcoin pinautomaten. Cryptobuyer biedt de software die Burger King nodig heeft om dit voor elkaar te krijgen.

Niet de eerste

De Venezolanen zijn niet de eerste die met cryptovaluta een vette burger kunnen halen. Eerdere pogingen in Duitsland en Rusland zijn niet aangeslagen. Een Burger King in Rusland bracht ooit zelfs een eigen ‘Whoppercoin‘ uit. Ook dat was geen succes.

Het is trouwens wel de vraag of men in Venezuela wel zit te wachten op die je kunt betalen met cryptovaluta. Het land verkeert in een crisis en de lokale munt is onderhevig aan hyperinflatie.

Tegelijkertijd is de Venezolaanse bolivar totaal niet geschikt om lang vast te houden, dus misschien kunnen de fans van Burger King nu wat bitcoin opzij zetten om eens in de zoveel tijd een hamburger te halen.

Venezuela

Een fastfoodketen die bitcoin accepteert is leuk, maar in Venezuela gebeurt er meer dan dat. Steeds meer mensen verhandelen bitcoin met elkaar in het land.

Het volume op LocalBitcoins, een soort Marktplaats voor bitcoin, bereikt regelmatig nieuwe recordhoogtes in Venezuela. Tegelijkertijd gebeuren er ook op praktisch niveau leuke dingen in het land.

Een Venezolaan bouwt een netwerk om via het bitcoin Lightning Network te betalen tijdens blackouts. Op deze manier kan men alsnog betalen aan elkaar mocht de stroom uitvallen.

Het zijn zeker geen miljoenen Venezolanen die hun weg naar BTC vinden, maar de groep lijkt wel te groeien. En dat is logisch, want de waardepropositie van bitcoin is enorm interessant wanneer je lokale valuta elke dag veel minder waard wordt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...