Bybit schort de diensten op in het Verenigd Koninkrijk nadat CEO Zhou zegt dat vertrek waarschijnlijk was

Cryptobeurs Bybit trekt zich terug uit de Britse markt in anticipatie op nieuwe regels voor crypto-marketing. Deze regels worden de volgende maand afgedwongen door de financiële toezichthouder van het land, de Financial Conduct Authority.

Dit kondigt Bybit vandaag aan met de volgende verklaring: “Gezien de introductie door de Britse Financial Conduct Authority van nieuwe regels met betrekking tot marketing en communicatie door crypto-bedrijven zoals uiteengezet in de beleidsverklaring van juni 2023 (PS23/6) getiteld ‘Regels voor financiële promotie voor crypto-activa,’ heeft Bybit ervoor gekozen om de regulering proactief te omarmen en onze diensten op deze markt tijdelijk op te schorten.”

De bevestiging komt nadat Bybit CEO Ben Zhou aan The Block heeft verteld dat de wijziging van de regelgeving betekent dat de cryptobeurs waarschijnlijk het land gaat verlaten.

De nieuwe regels, waaronder een afkoelperiode voor beginnende beleggers, worden geïntroduceerd in de hoop de marketing van crypto-producten transparanter en nauwkeuriger te maken.

Deadlines voor Britse gebruikers

Bybit verklaart dat het vanaf 1 oktober geen nieuwe aanvragen voor Britse gebruikersaccounts meer zal accepteren. Vanaf 8 oktober, de datum waarop de nieuwe regels van kracht zijn, kunnen bestaande Britse gebruikers “geen nieuwe stortingen doen, nieuwe contracten aanmaken of bestaande posities verhogen voor alle producten en diensten,” voegt het bedrijf eraan toe. Gebruikers kunnen hun posities verkleinen of sluiten en hun fondsen van het platform opnemen.

Bybit stelt een uiterste deadline van 8 januari 2024 vast voor Britse klanten om hun resterende posities te beheren en af te bouwen. Posities die na deze datum openstaan, worden automatisch geliquideerd, waarbij de resulterende fondsen beschikbaar worden gesteld voor opname, zegt het bedrijf.

Het is niet duidelijk hoelang de opschorting zal duren en of Bybit zal terugkeren naar de Britse markt. De cryptobeurs merkt echter op dat “de opschorting het bedrijf in staat zal stellen zich te concentreren op inspanningen en middelen om in de toekomst beter aan de voorschriften van de Britse autoriteiten te kunnen voldoen.”

“We bieden onze excuses aan voor eventuele overlast voor onze Britse klanten, en we waarderen uw voortdurende steun voor onze inspanningen om cryptohandel veiliger en duurzamer te maken voor de toekomst van de industrie,” voegt Bybit eraan toe.

OKX en Binance

Bybit is niet de enige cryptobeurs die wordt getroffen door de regelwijziging in het Verenigd Koninkrijk, met andere grote platforms zoals OKX en Binance die hun strategieën heroverwegen in het licht van de strenge richtlijnen van de FCA, aldus Zhou vorige week aan The Block. De nieuwe regels kunnen betekenen dat alleen al het hebben van een website die toegankelijk is voor Britse klanten kan worden beschouwd als promotie, voegt Zhou eraan toe.

“We zien de regulering strenger worden. Waarschijnlijk moeten we ons in veel landen terugtrekken. We zullen heel snel moeten vertrekken in het Verenigd Koninkrijk,” zegt Zhou.

Zhou zegt dat de nieuwe regels de manier waarop werving werkt zullen veranderen. Hoewel crypto-derivaatproducten sinds 2021 zijn verboden op de Britse markt, hebben sommige beurzen nog steeds Britse klanten kunnen bedienen via omgekeerde werving.

“De nieuwe wet is dat als je Engels gebruikt als taal, ze je zullen beschouwen als een poging om hun gebruikers te werven, dus je kunt niet beweren dat je in omgekeerde werving bent,” zegt Zhou. “Iedereen heeft problemen. Dus iedereen is bezig met plannen voor hoe om te gaan met deze nieuwe wet.”

Voor Bybit was het meest waarschijnlijke gevolg dat de cryptobeurs gewoon de banden met het Britse eiland zou verbreken, concludeerde hij destijds.

De op bitcoin gerichte cryptobeurs CoinCorner beëindigt ook haar partnerprogramma voor Britse klanten op 1 oktober als reactie op de nieuwe regels, aldus een e-mail aan haar gebruikers die door The Block is gezien.

Gisteren waarschuwde de FCA cryptobedrijven voor een “gebrek aan betrokkenheid” bij de nieuwe regels, waarbij de toezichthouder eraan toevoegde dat zij de meeste zorgen had over buitenlandse crypto-activa-bedrijven met Britse klanten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...