Bitcoin koers 20.000 procent gestegen sinds eerste vermelding Joe Rogan

1309 totale weergaven

Tien jaar geleden sprak de razend populaire podcaster Joe Rogan voor het eerste over bitcoin. Inmiddels zijn we dus een decennium en 20.000 procent verder, wat aangeeft hoe snel het allemaal is gegaan met bitcoin. Op 24 september 2013 was de libertarische filosoof Stefan Molyneux te gast bij Joe Rogan en raakte de twee in gesprek over bitcoin.

Het falen van overheidsgeld

Rogan en Molyneux kwamen op bitcoin door een gesprek over fiatgeld. Volgens Molyneux heeft fiatgeld een verrassend korte geschiedenis en is het waar dat de meeste overheidsmunten hun waarde verliezen en instorten.

“Er zijn 240 verschillende vormen van papiergeld geweest. Sommige overheden geven onzin-valuta’s uit en dan blazen ze op, vervolgens geven ze weer nieuw geld uit. Er is er slechts één die nog altijd in omloop is, de Britse pond, die met de tijd 97 procent van zijn koopkracht verloor.

De Amerikaanse dollar verloor al 98 procent van zijn koopkracht”, aldus Molyneux in 2013 (!) tegenover Joe Rogan.

Molyneux ging verder door te vertellen over hoe bijvoorbeeld het Romeinse rijk uiteindelijk ten onder ging aan inflatie, waardoor Rogan zich afvroeg of “we ons hieruit konden bitcoinen.”

Die vraag is ook vandaag nog relevant.

20.000 procent

Sinds die uitzending van Rogan met Molyneux is bitcoin met 20.000 procent gestegen. Als je destijds had ingezet op de absolute schaarste van bitcoin, dan zou je nu helemaal klaar zijn en beschermd zijn tegen iedere vorm van inflatie in overheidsgeld.

Helaas is de realiteit dat veel mensen vandaag de dag nog niet eens weten wat bitcoin precies is. Ze weten wel dat het een digitale vorm van geld is, maar je zult mensen vooral horen over de volatiliteit en de “gigantische dalingen” die altijd worden opgenoemd.

Op zich is dat logisch, omdat bitcoin een zeer complex onderwerp is dat je niet zomaar onder de knie krijgt. Zeker door de manier waarop traditionele media bitcoin over het algemeen behandelen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....