Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index past inschatting voor bitcoin aan

Cambridge-onderzoekers hebben de bekende Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) herzien naar aanleiding van bewijs dat er regelmatig te hoge schattingen werden gemaakt van het stroomverbruik door Bitcoin-mining. Deze aanpassing is de eerste sinds de oprichting van de index in 2019.

De CBECI, gelanceerd in juli 2019, beoogt inzicht te geven in de energie-intensieve aard van Bitcoin-mining en de bijbehorende milieueffecten. Alexander Neumueller, hoofdonderzoeker, sprak met Cointelegraph over de rol van de index in het schatten van het stroomverbruik van het Bitcoin-netwerk.

Uit de herziene methodologie bleek dat er meer aandacht was voor recente ontwikkelingen in Bitcoin-mininghardware en hash-snelheid. De onderzoekers onderzochten wat de aanzienlijke toename van de hash-snelheid in recente jaren had aangedreven, vooral omdat nieuwere mijnbouwapparatuur de oudere modellen in rekenkracht overtrof.

Het team constateerde een uitdaging door het gebrek aan hardwaregerelateerde gegevens. Dit leidde hen naar een nieuwe methodologie die een dagelijkse hardwareverdeling simuleert gebaseerd op prestatie- en energieverbruiksgegevens van echte hardware. Ze ontdekten dat recentere apparatuur ondervertegenwoordigd was, terwijl apparatuur aan het einde van zijn levenscyclus oververtegenwoordigd was.

Als oplossing begon het team de toename van de hash-snelheid te vergelijken met importgegevens uit de VS over recente leveringen van Bitcoin-mininghardware. Hierbij keken ze ook naar publieke verkoopgegevens van de mijnbouwhardwarefabrikant Canaan.

Dit onderzoek hielp bij het toetsen van de hypothese dat toenames in netwerk hash-snelheid kunnen worden toegeschreven aan nieuwere mininghardware.

Neumueller benadrukte echter ook de verdeelde meningen over de impact van Bitcoin-mining op het milieu. Sommigen beweren dat Bitcoin de milieuvooruitgang in gevaar brengt en klimaatverandering kan verergeren, terwijl anderen stellen dat de mijnbouwindustrie klimaatverandering kan bestrijden en andere maatschappelijke voordelen kan bieden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...