Nodal Power haalt $13 miljoen op en gaat op vuilstort bitcoin minen

Nodal Power heeft in een investeringsronde $13 miljoen veiliggesteld. Het bedrijf gaat methaangas dat vrij komt op vuilstortplaatsen omzetten in elektriciteit. Deze hernieuwbare energie willen ze vervolgens naar het lokale elektriciteitsnetwerk sturen.

Stortplaatsmining

Niet al die energie zal worden verkocht. Een deel van de opgewekte stroom zal rechtstreeks door het bedrijf worden gebruikt voor bitcoin mining. Matthew Jones, medeoprichter en CEO van Nodal Power, vertelt:

“Bitcoin mining is een secundair instrument dat we gebruiken als de grid-economie niet zo gunstig is. Momenteel doen we alleen bitcoin mining in onze datacenters.”

Methaan is een broeikasgas dat ontstaat door de afbraak van organisch materiaal op stortplaatsen. Het is volgens onderzoek 25 keer effectiever in het vasthouden van wartme dan koolstofdioxide en daardoor draagt het bij aan de opwarming van de aarde, aldus experts.

Nodal Power vangt dit methaangas op en hergebruikt het door het in een generator te verbranden om stroom te produceren. Dit vermindert de CO2-uitstoot in vergelijking met het affakkelen van methaan. Je krijgt er elektriciteit voor terug, verspilt minder en houdt de atmosfee schoner. Én je kunt er een extra zakcentje in de vorm van bitcoin mee verdienen.

Momenteel heeft Nodal Power al twee mining-datacentra in de VS. Het plan is om begin 2024 de derde locatie te openen.

Is dit gewoon een gimmick. Nou, niet per se. Een rapport van KPMG liet eerder deze maand andere manier zien van waarop bitcoin goed kan zijn voor het milieu.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining