Canadese fiscus wil via rechter klantinformatie van Bitcoin beurs verkrijgen

De Canadese belastingdienst stapt naar de rechter. De overheidsinstantie wil op deze manier de bitcoin beurs Coinsquare dwingen om klantinformatie te delen. Dat meldt National Post.

Eerder kreeg Coinsquare al een boete van $1,6 miljoen voor bitcoin wash trading. De belastingdienst vindt dat zij onvoldoende informatie delen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Informatie vanaf 2013

Als de fiscus gelijk krijgt in de rechtbank moet Coinsquare informatie en bepaalde documenten delen van hun klanten. Dat is mogelijk een lange lijst, want het bedrijf bestaat al sinds 2013.

Stacy Hoisak, de CEO van Coinsquare, reageert op de aantijgingen: ”Coinsquare heeft een solide verificatieproces en we weten dat onze klanten voldoen aan alle Canadese wetten die te maken hebben met de handel in cryptocurrency.”

Bitcoin en Canada

In Canada werd dit jaar ook het eerste Bitcoin fonds gelanceerd. Vermogensbeheerder 3iQ lanceerde een financieel product rondom bitcoin op de Toronto Stock Exchange (TSX).

Regels

Wereldwijd worden overheden en andere instanties steeds strenger voor bitcoin bedrijven. Onder het mom van anti-witwasregels en andere criminele activiteiten wordt van bedrijven steeds meer informatie gevraagd.

In Canada worden bitcoin bedrijven officieel erkent als geldservicebedrijven. Dat klinkt leuk, maar je moet dan wel voldoen aan alle regels die daarbij horen.

Ook in Nederland worden de regels en richtlijnen steeds concreter. Sterker nog: de deadline voor een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) ligt op 21 november. DNB is de toezichthouder in Nederland op de bitcoin industrie.

25 Bitcoin bedrijven spraken zich recentelijk uit tegen te harde eisen van DNB. Andere partijen zijn inmiddels door de keuring gekomen. Het gaat om AMDAX, Anycoin Direct, Blox, LiteBit en Coinmerce. Zij voldoen aan de richtlijnen van de centrale bank en kunnen dus voorlopig rustig adem halen als het gaat om compliance.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...