Canada keurt derde Bitcoin ETF goed binnen één maand

Canadese toezichthouders hebben voor de derde keer een Bitcoin exchange traded fund (ETF) goedgekeurd. Vandaag zal dit financieel product dat de bitcoin prijs volgt gelanceerd worden. Kijkend naar de concurrerende ETF's, zal dit wel eens een groot succes kunnen worden. Er is namelijk al meer dan $500 miljoen geïnvesteerd in de fondsen van Purpose en Evolve.

Bitcoin ETF

De Canadese toezichthouder van de effectenbeurs gaf gisteren goedkeuring voor de ETF van CI Global Asset Management. Galaxy Digital Asset Management, ook wel bekend als GDAM, is een dochteronderneming van het door Michael Novogratz opgerichte Galaxy Digital. Zij zullen alle activiteiten met de fysieke bitcoin voor hun rekening nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ETF is ook wel bekend als een ‘exchange traded fund’. Dat is een indextracker, die precies de prijs van een onderliggende asset volgt. In dit geval is dat dus Bitcoin. Met een ETF wordt de optie om in Bitcoin te beleggen flink uitgebreid.

De CI Galaxy Bitcoin ETF wordt vandaag (9 maart, red.) gelanceerd onder het symbool BTCX op de Toronto Stock Exchange. Daarmee komt BTCX in het rijtje te staan met BTCC (van Purpose) en EBIT (van Evolve). Deze twee ETF's zijn vorige maand gelanceerd. Het waren de eerste goedgekeurde exchange traded funds op de Noord-Amerikaanse markt.

In het persbericht vertelt Steve Kurz van GDAM meer over deze stap. Hij is als vermogensbeheerder betrokken bij deze ETF:

"Wij geloven dat de opkomende digitale activa de mogelijkheid voor aantrekkelijke diversificatie biedt. De CI Galaxy Bitcoin ETF biedt een eenvoudige en veilige manier om als traditionele beleggers blootstelling aan bitcoin te krijgen."

De bewaring van de bitcoin is uit handen genomen van de belegger en het beheer is toevertrouwd aan een fondsbeheerder. Om gebruik te maken van deze dienst, betaalt de investeerder een kleine vergoeding.

Andere ETF's

De twee andere Bitcoin ETF's die onlangs op Canadese markten zijn gelanceerd, waren beide een groot succes. De ETF van Purpose trok een week na de lancering in februari meer dan $470 miljoen aan. De Evolve Bitcoin ETF heeft momenteel meer dan $54 miljoen aan beheerd vermogen.

Ook in de Verenigde Staten is de toezichthouder druk met het beoordelen van twee voorstellen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich momenteel over ETF's van VanEck en ook van Valkyrie.

Voor de VS lijkt het echter een stuk moeilijker te zijn om een goedgekeurde ETF te krijgen. Zo zijn in het verleden al negen eerdere verzoeken afgewezen door de SEC.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
ETF