Valkyrie wil een Bitcoin ETF lanceren, aanvraag ligt bij Amerikaanse toezichthouders

Valkyrie is de nieuwste organisatie die een aanvraag doet voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Het voorstel van de Amerikanen ligt bij de toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC).

Het gaat in Amerika al een aantal jaar over een bitcoin ETF. De SEC heeft echter nog geen enkel voorstel goedgekeurd. De meeste recente aanvraag kwam van VanEck.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Een bitcoin ETF probeert de prijs van BTC zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Het is een bekend financieel product die voor veel verschillende assets wordt gebruikt. Het is een beleggingsfonds. In dit geval wordt het fonds dan gedekt door echte bitcoin.

Als de aanvraag van Valkyrie er door komt dan moeten zij dus de markt op.

Voordelen

Het mooie aan bitcoin is dat je het overal ter wereld kunt versturen en verkopen. Je hebt geen ETF of ander financieel product nodig om mee te doen. Toch is de vraag naar dit soort dingen groot. Grote bedrijven en traditionele beleggers melden zich steeds vaker in de wereld van BTC.

Vaak zijn dit soort partijen het al gewend om te handelen in futures en bijvoorbeeld ook exchange-traded funds. Zo kunnen zij meedoen met de prijsschommelingen zonder zelf bitcoin te kopen.

Voor de markt betekent een populaire ETF vooral één ding: nog meer vraag naar bitcoin.

Ook het kan een goedkoper alternatief zijn voor het grootste bitcoin fonds van de wereld. Grayscale heeft al meer dan 600.000 BTC in kas, zij vragen een management fee van 2% voor hun bitcoin fonds.

In buurland Canada is de toezichthouder iets soepeler, Op de Toronto Stock Exchange is de bitcoin ETF van 3iQ al enige tijd beschikbaar.

Poll

Een Bitcoin ETF is goed voor de marktLees meer over:
AmerikaBitcoin ETFSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...