Instroom Canadese spot bitcoin ETFs bereikt all-time high

De uitstroom van bitcoin bij grote beurzen staat op een hoogtepunt, maar de instroom bij de Canadese spot bitcoin ETFs heeft ook een nieuw record bereikt.

Het zijn twee feiten die laten zien dat de vraag naar bitcoin op dit moment groot is, ondanks dat de koers, afgezien van een kleine opleving, nog redelijk vlak is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Instroom Canadese spot bitcoin ETFs bereikt all-time high

Sinds januari hebben de Canadese spot bitcoin ETFs hun holdings met 6.594 bitcoin uitgebreid sinds januari naar een all-time high van 69.052 bitcoin.

De Purpose Bitcoin ETF zag de grootste toename in hun holdings over die tijdsperiode met een netto-groei van 18,7 procent naar 35.000 bitcoin.

Accumulatie bitcoin neemt indrukwekkende vormen aan

Volgens de analisten van Glassnode is het indrukwekkend om te zien dat bitcoin het in het huidige macro-economische en geopolitieke klimaat zo goed doet. In ieder geval wat betreft de fundamenten, want qua koers zitten we nog redelijk ver onder de all-time high.

Neem bijvoorbeeld de uitstroom bij grote beurzen in 2022 die momenteel op een gemiddelde van 96.200 bitcoin per maand ligt.

Terwijl de spot bitcoin ETFs in Canada enorme instromen noteren, hetgeen laat zien dat de markt hongerig is voor spot bitcoin ETFs en men ook in Amerika niet kan achterblijven.

De accumulatie van bitcoin is met name groots sinds medio maart. Op dat moment begonnen de grootste whales in de bitcoin-oceaan ook met accumuleren. Al zijn de shrimps, investeerders met 0 tot 100 bitcoin, al vanaf januari in de accumulatiemodus.

De koopdrift van de Luna Foundation Guard

De grootste koper op de markt is op dit moment ongetwijfeld de Luna Foundation Guard (LFG) die op weg zijn om in eerste instantie voor 3 miljard dollar aan bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven heeft de LFG al 30.727 bitcoin in kas. Wat tegen de huidige koersen goed is voor een waarde van 1,4 miljard dollar.

Hiermee heeft de LFG al een koerswinst van ongeveer 150 miljoen dollar geboekt op de eerste aankopen. Na het minen van de 19 miljoenste bitcoin zijn er nog slechts 2 miljoen bitcoin te minen en wordt de schaarste van bitcoin langzaam maar zeker een issue.

Steeds meer individuen, bedrijven en zelfs landen hebben bitcoin op de korrel, waarmee de vraag blijft stijgen, terwijl het aanbod steeds minder wordt. Het lijkt dan ook wachten op de volgende koersexplosie voor bitcoin, waarvoor de fundamenten in ieder geval aanwezig zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....