Capaciteit Bitcoin Lightning Netwerk bereikt nieuwe all-time high

Capaciteit Bitcoin Lightning Netwerk bereikt nieuwe all-time high

Het Lightning Netwerk is volgens velen het beste alternatief voor bitcoin om te schalen als wereldwijd betaalmiddel. De bitcoin blockchain kan immers een gemiddelde van slechts zeven transacties per seconde verwerken, een getal dat nooit genoeg is om alle betalingen ter wereld op te vangen.

Lightning Netwerk bereikt recordcapaciteit

Het Lightning Netwerk is hier de oplossing voor en fungeert als een soort tweede laag op bitcoin. De populariteit van dit betaalnetwerk neemt in hoge snelheid toe getuige de explosie van de capaciteit van het netwerk. Op het moment van schrijven zit er voor meer dan 4.644 bitcoin aan liquiditeit in het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat het Lightning Netwerk in de lift zit blijkt ook wel uit het tempo van de groei. Vorig jaar lag dit getal namelijk nog op 2.353 bitcoin. Daarbij moet gezegd worden dat de bitcoin koers op dat moment hoger lag dan vandaag, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om bitcoin.

Als de adoptie van het Lightning Netwerk op deze manier doorgaat en het zich ook als technologie blijft ontwikkelen, dan is de kans aanwezig dat het een belangrijke rol in het toekomstige betaalverkeer gaat spelen. Een ontwikkeling die voor bitcoin essentieel is om te slagen als betaalmiddel, maar niet per se om op zichzelf te slagen.

Bitcoin is een settlement netwerk

Wat veel mensen die niet weten is dat Bitcoin in de eerste plaats een settlement netwerk is. Met het huidige ontwerp is het helemaal niet mogelijk om Bitcoin op te schalen naar het niveau dat nodig is om er een wereldwijd betaalnetwerk van te maken. Als daar wel voor gekozen zou worden, dan gaat dat ten koste van de mate van decentralisatie van het netwerk en dat is de belangrijkste kracht van Bitcoin.

In de eerste plaats is Bitcoin een netwerk om onafhankelijk van derde partijen waarde over te dragen in het digitale domein. Daarin kan geen enkel netwerk zich met Bitcoin meten. In theorie is het mogelijk om binnen 10 minuten voor miljarden dollars aan waarde naar de andere kant van de wereld over te maken. Zelfs de traditionele betaalsystemen kunnen daar niet tegenop.

Als spaarmiddel en settlement netwerk is Bitcoin in feite al geslaagd. Om dat ook als betaalnetwerk te doen, moeten we het echt hebben van oplossingen als het Lightning Netwerk. Het is dan ook enorm bullish dat de capaciteit van dit netwerk op dit moment explosief toeneemt.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties