Bitcoinbedrijven shorten blijkt gouden zet voor beleggers

394 totale weergaven

Uit onderzoek van S3 Partners komt naar voren dat short gaan op cryptobedrijven de meeste winst opleverde van alle sectoren op de aandelenmarkt. Beleggers maakten 126% winst in 2022.

Short the ponzi

Beleggers die dit jaar short gingen op aandelen hebben enorme winsten gemaakt in 2022. Data-analysebureau S3 Partners deed onderzoek naar de meest lucratieve sectoren. Gemiddeld staan Amerikaanse short-sellers meer dan 30% in plus in 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aandelencategorieën waar veel op verdiend is, zijn de automobielindustrie (54% winst) en techaandelen (50% winst). Ook op de sectoren media en detailhandel is flink verdiend (46% winst). Maar al deze sectoren staan in schril contrast met de cryptobedrijven, waar 126% winst is gemaakt met shortposities.

Of zoals het in de video van S3 wordt genoemd: “Geen van deze sectoren komt ook maar in de buurt van de cryptosector, 126% winst op een short interest van $3 miljard.”

Coinbase, Marathon en MicroStrategy

Bij een shortposities speculeren beleggers op koersdalingen. Door een aandeel te verkopen dat je op dat moment niet hebt, je leent het aandeel, kun je winst maken door het aandeel wel daadwerkelijk te kopen op het moment dat de koers gezakt is. Short interest is hier de waarde van de aandelen die shortende beleggers hebben uitstaan. Hoe hoger de short interest, hoe meer er gespeculeerd wordt op een (verdere) daling van de crypto-aandelen.

Beleggers die short gingen op aandelen van bijvoorbeeld miningbedrijven, cryptobeurzen of bedrijven met grote hoeveelheden bitcoin of andere cryptovaluta op de balans verdubbelden hun kapitaal ruimschoots in een half jaar tijd.

Veel winst viel te behalen op de aandelen Coinbase, Marathon Digital Holdings (een miner) en MicroStrategy. Aandelen Coinbase zijn in 2022 79% gezakt, het bedrijf ontslaat een flink deel van het personeel en neemt geen nieuw personeel meer aan, ook niet als er al een arbeidsovereenkomst getekend was. Marathon is ook 80% gezakt in 2022 en MicroStrategy 77%.

S3 constateert dat er inmiddels zoveel short gegaan wordt op de cryptosector dat de aandelen om te lenen op beginnen te raken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws