Michael Saylor: ‘Verkoop je goud!’

Michael Saylor weet het zeker: bitcoin gaat winnen van goud. In een gesprek met Kitco legt de directeur van MicroStrategy uit hoe hij naar de ontwikkelingen kijkt.

Hij voorziet een scenario waarbij goud steeds minder wordt gezien als geld. “Goud was metaalgeld voor de 19e eeuw”, zegt Saylor. Hij verwacht dat BTC langzaam maar zeker eerder wordt gezien als nuttige investering dan goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klachten over volatiliteit wuift hij weg: “De volatiliteit is de prijs die je betaalt. Ik win liever op een volatiele manier dan dat ik langzaam verlies.”

Michael Saylor

De mening van Saylor is niet erg verrassend. Met zijn bedrijf MicroStrategy kocht hij de afgelopen 2 jaar ruim 129.000 bitcoin. Tegen de huidige dagkoers is dat ruim $3 miljard aan BTC.

Hij ziet bitcoin als dé nieuwe valuta. Saylor vergeleek ooit de dollar met het vasthouden van ijsblokjes. Op de korte, midden en lage termijn verliest de dollar geheid haar koopkracht. Bij bitcoin is dat allemaal wat volatieler, maar hij houdt er vertrouwen in dat het op termijn gaat stijgen. Een echte keuze heeft hij ook niet. De techdirecteur zet compleet in op bitcoin. Zowel financieel als zijn imago hangt er veel af van het succes van BTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...