CAR wil adoptie cryptovaluta versnellen door commissie met 15 ministers

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zet weer een stap om hun plannen met cryptovaluta te hervatten. De vraag is welke rol bitcoin hierin krijgt, maar er is weer meer overheidssteun uitgesproken.

Crypto in CAR

De republiek wil haar economie stimuleren door een wettelijk kader voor cryptovaluta’s te maken. De CAR heeft een 15-koppige commissie opgericht. Ze zijn verantwoordelijk voor het opstellen van wetsvoorstellen voor cryptovaluta

Het gaat om functionarissen uit vijf overheidsdepartementen in de CAR. Vorig jaar sprak de president van het land de wens uit om cryptovaluta te omarmen. Na een korte flirt met bitcoin kwamen al snel tokenisatie en de Sango-coin om de hoek kijken. Wat bitcoin betreft niet heel hoopvol.

De nieuwe ontwikkelingen zijn niet per se slecht nieuws voor bitcoin, alhoewel is het nog maar afwachten wat de precieze impact gaat worden. Gezien de adoptie van het internet en mobiele telefoons hoeven we in ieder geval geen hyperbitcoinization te verwachten.

‘Monetaire beperkingen’

President Faustin-Archange Touadéra noemt dat de voordelen van cryptovaluta voor de economie van het land zo groot zijn dat ze niet kunnen worden overschat.

“Met cryptoblootstelling zouden de monetaire beperkingen verdwijnen die tot nu toe bestonden, met als fundamenteel doel van de acties van de overheid om de nationale economie te doen laten groeien.”

Zogezegd zin er 15 vertegenwoordigers naar voren geschoven, komend van verschillende ministeries:

  •  Ministry of Waters, Forest, Hunting and Fishing;
  • Ministry of Mines and Geology;
  • Ministry of Town Planning, Land Reform, Towns and Housing;
  • Ministry of Rural Development; en
  • Ministry of Justice, Promotion of Human Rights and Good Governance.

Vorige maand stelde het land de lancering van het Sango-project nog uit vanwege de macro-economische omstandigheden en Kerst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws