Centraal-Afrikaanse Republiek stelt Sango-project met cryptovaluta uit

Volgens een officieel bericht gaat de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn cryptoproject nog even uitstellen.

Uitstel

Vol bravoure deelde de president in juli dat ze als land gingen inzetten op het gebruik van bitcoin. Het bleek een farce te zijn: als snel deden altcoins, blockchain en ‘crypto’ haar intrede.

Als kers op de taart deelde het land plannen over de Sango-cryptocurrency. Nu wordt het project uitgesteld tot in ieder geval volgend jaar.

De Centraal-Afrikaanse Republiek is na El Salvador het tweede land dat bitcoin als legaal wettelijk betaalmiddel erkende. In de praktijk ziet het er echter anders uit: bitcoin heeft geen voet aan de aarde gekregen en het bleek vooral een mooi verhaal te zijn.

De hoogste rechters hebben ook een plan afgewezen waarbij investeerders een staatsburgerschap konden kopen door $60.000 in Sango te stoppen.

Tokenisatie

President Faustin-Archange Touadéra riep de Sango Coin uit tot de officiële cryptocurrency van het land. De natie is van plan om het te gaan gebruiken omtrent de tokenisatie van mineralen en natuurlijke bronnen.

In de communicatie geeft de CAR de schuld aan de huidige economische omstandigheden en ook de feestdagen. De notering van Sango is uitgesteld tot Q1 van 2023. De belofte dat beleggers een rendement van 5% op hun investeringen krijgen staat nog wel.

In Telegram kanalen zijn er vragen gesteld over de gang van zaken, en of er wettelijke belemmeringen of problemen met de centrale bank zijn. Hier is niet op gereageerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws