Cardano brengt Node 9.0 uit en bereidt zich voor op Chang Hard Fork

3641 totale weergaven

Cardano heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de release van Node 9.0, een essentiële update die de weg vrijmaakt voor de aankomende Chang hard fork. Deze ontwikkeling markeert een cruciale stap richting het doel van het netwerk van volledig gedecentraliseerd bestuur.

Node 9.0 en gedecentraliseerd bestuur

De release van Node 9.0 is cruciaal voor het Cardano-netwerk omdat het de Chang hard fork mogelijk maakt. Volgens Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, vormt de nieuwe node-software het laatste stukje dat nodig is om het hard fork-proces in gang te zetten.

De update bevat een aantal belangrijke functies zoals Plutus v1 referentiescripts en ondersteuning voor scripthandtekeningen, die essentieel zijn voor het Conway grootboektijdperk.

De weg naar volledige decentralisatie

De Chang hard fork is een belangrijke ontwikkeling in Cardano’s roadmap en markeert het begin van het Tijdperk van Voltaire. Deze fase is gericht op de introductie van een volledig gedecentraliseerd bestuurssysteem, waarbij ADA token houders kunnen deelnemen aan het besluitvormingsproces.

De eerste stap omvat de verkiezing van afgevaardigden (DReps), die de Cardano-grondwet zullen opstellen. Deze grondwet zal dienen als de hoogste bestuurswet van het netwerk.

Adoptievereisten voor Hard Fork

Hoskinson legde in een YouTube-video uit dat de adoptie van Node 9.0 door ten minste 70% van Cardano’s stake pool operators (SPO’s) vereist is voordat een datum voor de hard fork kan worden vastgesteld. Deze stap is cruciaal voor een soepele overgang naar gedecentraliseerd bestuur.

Zodra de drempel is bereikt, zal het netwerk doorgaan met de hard fork en het tijdperk van Voltaire inluiden.

Uitgebreide ontwikkelingsinspanningen

Hoskinson benadrukte de uitgebreide inspanningen die gepaard gingen met de ontwikkeling van Node 9.0 en beschreef het als een belangrijke mijlpaal die twee jaar planning en hard werken vergde.

De release van de update betekent dat het netwerk nu klaar is voor de hard fork, in afwachting van de noodzakelijke goedkeuring door SPO’s.

Toekomstperspectieven en betrokkenheid van de gemeenschap

De release van Node 9.0 en de aankomende Chang hard fork onderstrepen Cardano’s toewijding aan gedecentraliseerd bestuur en betrokkenheid van de gemeenschap. De overgang van het netwerk naar een decentralized autonomous organization (DAO) zal ADA-houders in staat stellen om de toekomstige richting van het platform te beïnvloeden.

Verwacht wordt dat deze verschuiving Cardano aantrekkelijker zal maken voor langetermijninvesteerders en een grotere adoptie van het robuuste en schaalbare blockchain-ecosysteem zal aanmoedigen.

Voorbereiden op bestuurlijke veranderingen

Naarmate Cardano dichter bij de implementatie van de Chang hard fork komt, zal de focus liggen op het bereiken van de noodzakelijke adoptiegraad onder SPO’s en het voorbereiden van de daaropvolgende governance fases.

Het succes van deze overgang zal een bewijs zijn van de volwassenheid van Cardano en zijn potentieel om een toonaangevend gedecentraliseerd blockchainplatform te worden.

Samenvatting

De release van Cardano Node 9.0 is een kritische stap in de richting van het realiseren van de visie van het netwerk van volledig gedecentraliseerd bestuur. Met de Chang hard fork in het verschiet is Cardano klaar om een nieuw tijdperk van community-gedreven ontwikkeling en innovatie in te gaan.

De aankomende veranderingen beloven aanzienlijke vooruitgang te brengen in het Cardano-ecosysteem en positioneren het voor groei en succes op de lange termijn.

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....