Cathie Wood: afwijzing spot bitcoin ETF door SEC slaat nergens op

Cathie Wood, de oprichter en CIO van ARK Investment Management, denkt dat de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot bitcoin ETF af te wijzen nergens op slaat.

Wood deed deze uitspraken tijdens de FTX/SALT Crypto Bahamas conferentie op woensdag, waar ze onder andere inging op de beslissing van de SEC om de aanvraag van ARK af te wijzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Het slaat nergens op'

Cathie Wood laat zich door de vele afwijzingen van de SEC echter niet uit het veld slaan en heeft nog altijd hoop. "Ik vind het fascinerend dat de SEC een bitcoin futures ETF heeft goedgekeurd en de onderliggende asset middels een spot bitcoin ETF niet veilig genoeg acht", aldus Wood tijdens FTX/SALT.

"Het slaat nergens op, zeker als je nadenkt over alle extra kosten die je met een bitcoin futures ETF maakt ten opzichte van een spot bitcoin ETF", zo ging Wood verder.

Na de afwijzing van de ARK Invest 21 Shares Bitcoin ETF is het nog altijd wachten op de goedkeuring van de eerste spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Binnen de bitcoin-industrie zijn er nog maar weinigen die kunnen uitleggen waarom de SEC alle aanvragen afwijst.

Druk op de SEC neemt toe

In oktober 2021 keurde de Amerikaanse financiële toezichthouder de eerste bitcoin futures ETF goed en volgens veel experts was het daarna slechts een kwestie van tijd voordat het de eerste spot bitcoin ETF zou goedkeuren.

Tot nog toe heeft de SEC echter iedere aanvraag van een spot bitcoin ETF, tot grote frustratie van de aanvragers, naar de prullenbak verwezen.

Bij Grayscale zijn ze er inmiddels zo klaar mee dat ze middels CEO Michael Sonnenshein hebben aangekondigd bereid te zijn om te SEC voor het Amerikaanse gerecht te slepen bij een volgende afwijzing.

Daarmee neemt de druk op de SEC om een spot bitcoin ETF goed te keuren toe en lijkt het niet lang meer te duren voordat de Amerikaanse markt ook een spot bitcoin ETF krijgt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFGrayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....