Cathie Wood gelooft in bitcoin en koopt lading bitcoin-gerelateerde aandelen in

Het Ark Investment Management van Cathie Wood heeft op dinsdag weer grote hoeveelheden aan bitcoin-gerelateerde aandelen gekocht. De populaire investeringsfirma van Wood heeft weer enkele miljoenen geïnvesteerd in zowel Coinbase als het Block van Jack Dorsey.

In totaal heeft Ark Investment Management 51.049 aandelen Coinbase bijgekocht voor 3,13 miljoen dollar en 31.524 aandelen Block voor een bedrag van 16,8 miljoen dollar. Tegen de huidige koersen lijkt het Ark van Cathie Wood dus de voorkeur te geven aan het meer op bitcoin gerichte Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase komt Fortune 500 binnen

Het aan de Nasdaq 100 genoteerde Coinbase werd op maandag het eerste ‘bitcoin-bedrijf’ met een notering in de Fortune 500. Dat is de lijst van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven op basis van omzet. Iets wat nog weinig zegt over de daadwerkelijke prestaties van een bedrijf, want heel winstgevend is Coinbase momenteel niet.

Het aandeel Coinbase heeft ook geen feestelijk jaar achter de rug. Ten opzichte van 25 mei 2021 is het aandeel namelijk bijna 75 procent van de waarde verloren. Met een koers van 61,36 dollar is de all-time high van 368,90 dollar ook compleet uit het zicht. Het absolute dieptepunt voor Coinbase op de beurs staat op 40,83 dollar. Daar handelt het dan weer redelijk ver boven.

Bitcoin Block van Jack Dorsey

Ook de aandelen van het Block van bitcoin-maximalist Jack Dorsey staan er voor 2022 voorlopig niet goed op. Op dinsdag sloten de aandelen van Block met een min van 9 procent af op een koers van 75,8 dollar. Daarmee staat het bedrijf ten opzichte van het begin van het jaar op een min van 53,7 procent.

De prestaties van Block kunnen, net als die van Coinbase in iets mindere mate, echter niet los worden gezien van de kwakkelende bitcoin koers. Block mag zichzelf immers met recht een bitcoin-bedrijf noemen.

In de Cash App is het mogelijk om bitcoin te verhandelen, Block is bezig met de ontwikkeling van een hardware wallet, een mining rig en een decentraal beursplatform. Langzaam maar zeker mengt het zich in alle onderdelen van de bitcoin-markt. Cathie Wood en Ark Investment Management lijken gezien hun aankopen wel achter die visie te staan.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....