Aandelen MicroStrategy op het laagste punt in 18 maanden na daling van crypto en aandelenmarkt

MicroStrategy heeft het zwaar. Het bedrijf stapte in 2020 over naar een bitcoin standaard. Dat had een positief effect op de koers van hun aandelen. Inmiddels staat die koers echter op het laagste punt in 18 maanden.

Het bedrijf heeft 129,218 BTC in kas. Het sentiment rondom bitcoin en de bedrijven daar omheen zijn niet bepaald positief op dit moment. Neem daarbij ook in ogenschouw dat de aandelenbeurzen wereldwijd ook te maken hebben met grote dalingen. En je komt op een logische verklaring voor de daling van MSTR.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 25 april stond de koers van MSTR nog op $427. Inmiddels is de koers onder de grens van $200 gedoken. De gemiddelde aankoopprijs voor bitcoin ligt bij MicroStrategy op $30,700. De huidige koers van BTC staat echter onder dat niveau.

Aandelen MicroStrategy op het laagste punt in 18 maanden na daling van crypto en aandelenmarkt
Koers van de MicroStrategy aandelen in de afgelopen 5 jaar.

Context

Het algehele sentiment in de financiële markten is dus negatief momenteel. Bitcoin staat voor de meeste mensen nog altijd te boek als een erg risicovolle investering. Bij onzekerheden ga je niet door met investeren in die categorie. Als je bitcoin op dit moment te risicovol vindt, dan kun je je voorstellen dat ook een aandeel in bitcoinbedrijf MicroStrategy niet echt aantrekkelijk is.

Het bedrijf probeert op alle verschillende manieren zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen. Ze kopen met leningen, met cash en met bijvoorbeeld uitgiftes van obligaties.

MicroStrategy’s massive bet on bitcoin – it and its entities currently hold 129,218 bitcoins – is now in the red having fallen below the average purchase price of $30,700.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!