Jack Dorsey: “Block is niet langer slechts een betaalbedrijf, meer een ecosysteem”

Jack Dorsey heeft grote plannen met Block en Bitcoin. De grote leider van het bedrijf wil dat investeerders Block beschouwen als een ecosysteem, in plaats van een betaalbedrijf. Volgens Dorsey is het bedrijf inmiddels meer dan een betaalbedrijf en is het beter te vatten als een ecosysteem voor Bitcoin-producten.

Meer dan een betaalbedrijf

Block organiseerde kortgeleden de eerste ‘investeerders-dag’ in 5 jaar tijd. Alle belangrijke figuren binnen het bedrijf en geïnteresseerde investeerders waren hierbij aanwezig. Tussen het praten over de cijfers door sprak Jack Dorsey ook over de ontwikkeling van het bedrijf: “het is moeilijk om een bedrijf als Block in een bepaalde categorie te stoppen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zijn niet langer enkel een betaalbedrijf. Er is veel veranderd sinds de afgelopen investeerders-dag. We kunnen het bedrijf nu het beste omschrijven als een ecosysteem”, aldus Dorsey over zijn Block.

“Block omschrijven als een betaalbedrijf is als Amazon omschrijven als een boekhandel”, zo sprak Amrita Ahuja, de Chief Financial Officer van het bedrijf. Eerder dit jaar kocht Block nog het Australische Afterpay, waarmee het ook de kapitaalmarkt wil bestormen. “Mensen van de GenZ generatie en Millennials zijn skeptisch over traditionele vormen van krediet die mensen in schuldspiralen duwen”, aldus Amrita Ahuja over het kopen van Afterpay.

Bitcoin staat centraal bij Block

De keuze om de bedrijfsnaam te veranderen van Square in Block is een indicatie dat het bedrijf de focus vooral op Bitcoin legt. Het bedrijf heeft het al mogelijk gemaakt om in de CashApp bitcoin te kopen en heeft al enige tijd bitcoin op de balans staan als reserve-asset.

Daarnaast is het bedrijf bezig om een open-source hardware wallet te ontwikkelen en wil het een miner op de markt brengen. “Mining moet decentraler worden. Hoe decentraler mining is, hoe sterker het Bitcoin netwerk wordt”, aldus Jack Dorsey over de keuze om een bitcoin miner te ontwikkelen.

De keuze voor Bitcoin lijkt zich uit te betalen, want de Cash App genereerde in het laatste kwartaal 1,282 miljard dollar aan omzet op de bitcoin-handel. Een groei van 115 procent ten opzichte van het afgelopen jaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....