Cathie Wood van Ark Invest koopt $22 miljoen aan Coinbase-aandelen

Cathie Wood van Ark Invest koopt $22 miljoen aan Coinbase-aandelen

Ark Invest heeft neer aandelen Coinbase (COIN) gekocht. De investeerder onder leiding van Cathie Wood heeft nu 9,9 miljoen aandelen in handen met een totale waarde van 575 miljoen dollar, meldt Coindesk.

Om precies te zijn: het bedrijf voegde 301.437 aandelen Coinbase toe aan zijn ARK Innovation ETF (ARKK) en 52.525 aandelen aan zijn Next Generation Internet ETF (ARKW) voor een totaal van meer dan 350.000 aandelen, de grootste eendaagse aankoop dit jaar. In januari kocht het investeringsvehikel 333.637 aandelen.

Het gaat om een aankoop van $20,6 miljoen op basis van de slotkoers van donderdag. Het brengt het totale aantal aandelen dat Ark deze maand kocht op bijna 566.000, meer dan driekwart van het aantal dat het bedrijf in februari kocht.

Het aandeel COIN daalde donderdag met bijna 8% toen de cryptomarkt flink corrigeerde door het faillissement van Silvergate Bank en de macro-omgeving.

Ark bezit nu 9,9 miljoen Coinbase-aandelen, ter waarde van $ 575 miljoen tegen de slotkoers van donderdag van $ 58,09. Nasdaq schat de marktkapitalisatie van Coinbase op iets minder dan $ 15,1 miljard, wat betekent dat Ark's 3,8% van de beurs bezit.

Lees meer over:
Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan