Coinbase stopt met betalingen via Silvergate Bank

Coinbase, de grootste cryptocurrency exchange in de VS in termen van handelsvolume, heeft aangekondigd dat het geen betalingen meer zal accepteren van de geplaagde crypto bank Silvergate.

Volgens Coinbase, als gevolg van recente ontwikkelingen rondom de in San Francisco gevestigde crypto bank en "uit voorzorg", zal het "geen betalingen meer accepteren of initiëren via Silvergate." Silvergate was een van de populairste bankparters voor cryptobedrijven in de VS en daarbuiten.

Coinbase gaat verder met de mededeling dat het transacties voor institutionele klanten zal faciliteren met behulp van andere bankpartners en proactieve stappen heeft ondernomen om ervoor te zorgen dat klanten geen last hebben van deze verandering.

De exchange gaf ook aan dat het klantfondsen aanhoudt bij FDIC-verzekerde Amerikaanse banken en overheidsmoney-marketfondsen wanneer "een klant een groot dollarsaldo heeft."

Eerder deze week maakte LedgerX, een van de weinige entiteiten die solvent bleef na de ineenstorting van FTX, een soortgelijke beweging door te zeggen dat het voortaan Signature Bank zal gebruiken.

De beslissing van Coinbase komt slechts een dag nadat Silvergate Capital Corporation, het moederbedrijf van Silvergate Bank, zijn jaarlijkse 10-K-rapport heeft uitgesteld. Het bedrijf zei dat er verdere niet-gerapporteerde verliezen kunnen zijn die betekenen dat de bank "minder dan goed gekapitaliseerd" is.

Volgens het SEC-dossier van Silvergate van woensdag beoordeelde het bedrijf ook de impact van deze gebeurtenissen op "zijn vermogen om als lopende zaak voort te zetten."

Silvergate meldde al een verlies van $1 miljard in het vorige kwartaal, omdat het gedwongen werd activa tegen afbraakprijzen te verkopen om liquide te blijven en de gevolgen van een bankrun te minimaliseren die werd veroorzaakt door de ineenstorting van FTX.

Silvergate is een crypto-vriendelijke bank. Het aandeel van Silvergate (SI) staat onder druk in de pre-market trading als reactie op het nieuws en daalde meer dan 40% naar ongeveer $9,20 voor de opening van de beurs.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...