Cboe en Coinbase gaan samenwerken voor vijf bitcoin ETF-aanvragen

996 totale weergaven

Cboe heeft dinsdag amendementen ingediend voor vijf mogelijke spot bitcoin ETF‘s. De Chicago Board Options Exchange is de grootste optiebeurs van de wereld.

Cboe en Coinbase

Ze delen dat er een “een akkoord is over de voorwaarden” om met Coinbase samen te werken aan toezicht. Het gaat specifiek om het zogenoemde surveillance sharing agreements.

In de ETF-indieningen die afgelopen maand waren opgesteld, gaf de beurs al aan dat ze deze overeenkomst verwachtten aan te gaan. Nu is het officieel, getuige de amendementen:

“Op 21 juni 2023 bereikte de Exchange een surveillance sharing agreement met Coinbase, Inc. (‘Coinbase’), een exploitant van een in de Verenigde Staten gevestigd bitcoin-spothandelsplatform dat een aanzienlijk deel vertegenwoordigt van in de VS gevestigde en in USD uitgedrukte bitcoinhandel. De samenwerking is een overeenkomst voor het delen van toezicht (‘Spot BTC SSA’).”

Surveillance-sharing-overeenkomsten verwijzen naar overeenkomsten tussen cryptobeurzen en markttoezichthouders. Deze overeenkomsten zijn gericht op het verbeteren van de integriteit en transparantie van de cryptomarkt door relevante informatie te delen.

Volgens deze overeenkomst kunnen er handelsgegevens, orderboekinformatie en andere relevante marktdata met regelgevende instanties worden gedeeld. Hier kunnen de waakhonden zich dan weer over buigen, mochten ze onregelmatigheden identificeren.

De amendementen zijn doorgevoerd voor de spot ETF-indieningen van Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF en ARK 21Shares Bitcoin ETF.

Eerder werd Coinbase ook al gekoppeld aan BlackRock en Fidelity. Zij bieden voor deze mogelijke aanstaande bitcoin spot ETF’s de custody-diensten.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nog geen spot bitcoin ETF goedgekeurd. Met het grote geweld van de afgelopen maand, is de druk op de effectentoezichthouder wel flink opgevoerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF