Celsius koopt IT-securitybedrijf uit Israël voor $115 miljoen

Celsius Network, een bitcoin leenplatform, heeft het IT-securitybedrijf GK8 uit Israël gekocht voor een som van 115 miljoen dollar (99,3 miljoen euro).

Dat maakt de firma uit New York deze week bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto’s in cold storage

GK8 is opgericht door Lior Lamesh en Shahar Shamai, die beiden hebben gewerkt als cybercrime experts voor de overheid van Israël.

De overname is duidelijk bedoeld om institutionele en andere investeerders aan te trekken en hen het gevoel te geven dat de cryptocurrency’s bij Celsius in veilige handen zijn.

Momenteel heeft GK8 al banken, financiële instellingen, cryptobeurzen, family offices, hedgefondsen en anderen als klant.

Celsius wist onlangs te verrassen met een forse kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar die het in de markt heeft opgehaald. Een van de grootste pensioenfondsen van Canada is investeerder.

Diverse staten in Amerika zijn het echter oneens met het verdienmodel van platforms zoals BlockFi, Nexo en Celsius. Autoriteiten in onder meer New York, New Jersey en Kentucky vinden dat het rentenieren met crypto’s onder de effectenwet valt.

Ook is er te weinig bescherming voor klanten zodra deze platforms het slachtoffer zijn van een hack of een andere calamiteit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...