Celsius probeert miljoenen dollars terug te vorderen van ex-CEO

Celsius probeert miljoenen dollars terug te vorderen van ex-CEO

De bewindvoerders van Celsius willen miljoenen dollars terugvorderen van oprichter en voormalig CEO Alex Mashinsky, zijn vrouw en enkele andere managementleden, meldt Coindesk.

Mashinsky en deze anderen hebben in aanloop naar het faillissement van de cryptobank gelden naar zichzelf overgemaakt. Celsius en zijn schuldeisers zijn een gerechtelijke procedure gestart om hen aan te klagen wegens fraude. Zoveel valt op te maken uit gerechtelijke documenten die openbaar zijn gemaakt.

In het 150-pagina tellende document staan een aantal aantijgingen: zo is de prijs van de eigen CEL-token kunstmatig opgeblazen en heeft er een heimelijke verkoop plaatsgevonden van tientallen miljoenen van hun eigen tokens in aanloop tot het faillissement in juli 2022. Deze transacties hebben plaatsgevonden voordat alle klantentegoeden zijn bevroren en klanten niet meer bij hun bezit konden komen. Door de ontstane onrust en de opnamestop is de koers van hun token fors gedaald. In het document staat: 'We proberen de schade te verhalen van miljarden dollars die verloren zijn gegaan door het nalatige gedrag van de aangeklaagden'.

Ook zijn er vraagtekens rondom de overdracht van miljarden naar het gedecentraliseerde financiële platform KeyFi, waarvan Mashinsky gedeeltelijk eigenaar was. Via dit vehikel is er volgens de aanklacht deelgenomen aan speculatieve investeringen, waardoor er naar verluidt 200 miljoen dollar is verloren.

Ook wordt er een bedrag van $2,8 miljoen die in mei 2022 naar de eigen wallet van Mashinsky is verstuurd. Deze transactie wordt aangemerkt als een verdachte transactie onder de Amerikaanse faillissementswet. Ook zou er 12 miljoen dollar zijn overgemaakt naar AM Ventures en 5 miljoen dollar aan Koala LLP, beiden eigendom van Mashinsky.

Lees meer over:
rechtszaak faillissement

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties