Mashinsky van Celsius aangeklaagd wegens valse beloftes

De medeoprichter van Celsius, Alex Mashinsky, wordt aangeklaagd in New York. Mashinsky was CEO toen de kredietverstrekker in 2022 ten onder ging. Hij heeft nu een aanklacht aan de broek: hij zou met Celsius Network LLC investeerders hebben voorgelogen, bedrogen voor miljarden dollars aan digitale valuta.

De aanklacht vindt ook dat Celsius onder leiding van Mashinsky klanten valse beloftes voorschotelde. Investeerders kregen geen eerlijk beeld van het businessmodel van het bedrijf en de financiële situatie van de organisatie. Celsius ging net als andere partijen vorig jaar voor honderden miljoenen het schip in.

Bij Celsius kon je rente krijgen op je bitcoin en tokens. Maar die winst/rente moet ergens vandaan komen. Dat ging gepaard met grote financiële risico’s. Dat kan werken als de markt goed is, en er een positief sentiment is. Met dalende koersen, minder interesse en twijfelachtige businesmodellen wordt het echter lastig.

Mashinsky beweerde bijvoorbeeld dat je geld veiliger stond bij Celsius dan bij een bank. Ook werd er alleen zaken gedaan met ‘betrouwbare partijen’. In de praktijk bleek niets minder waar.

De uitspraken en marketing kunnen Mashinsky nu duur komen te staan. De zaak in New York gaat dit jaar van start.

Een voormalig directeur van Celsius zit sinds vorig jaar overigens bij JPMorgan. Aaron Iovine heeft een nieuwe baan als hoofd van een afdeling. Om precies te zijn wordt hij directeur van de ‘crypto regulatory policy’. Hij gaat zich dus bezig houden met het volgen van de regeltjes. Hij had een soortgelijke functie bij Celsius.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...